Gotić na slobodi - odbijen prijedlog europskog tužitelja za produljenje istražnog zatvora!

| 12.8.2022. u 16:35h | Objavljeno u Aktualno

Više nije u Remetincu jedan od troje osumnjičenih u slučaju Aglomeracija zbog davanja, odnosno primanja mita, čime bi, kako tvrde tužitelji, bila oštećena EU, koja je trebala sufinancirati 23 milijuna eura vrijednu rekonstrukciju varaždinskoga pročistača.  Naime, 15. srpnja protiv Željka Bunića, Roberta Gotića i Stjepana Ptičeka sudac istrage odredio je 30 dana istražnog zatvora u Remetincu, a na prijedlog Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

-Moj branjenik Robert Gotić pušten je na slobodu, doznajemo od odvjetnika Marina Hraina, koji pojašnjava da je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbio prijedlog delegiranog europskog tužitelja za produljenje istražnog zatvora za njegovog branjenika.

A što je s ostalom dvojicom pritvorenih?

Ivan Gržić, branitelj Željka Bunića, od početka je tvrdio da je u cijelosti neosnovana odluka o istražnom zatvoru, koji je njegovom branjeniku određen zbog iteracijskih i koluzijskih razloga.

- Takve razloge smatram neosnovanim jer nemaju utemeljenja u bilo čemu  i mi ćemo se žaliti. Gospodin Bunić ni fizički ni tehnički ne može ponoviti djelo jer više nije u upravi Varkoma – rekao je Gržić.

Žalba je, međutim,  odbijena, tako da je njegov branjenik završio u istražnom zatvoru u kojem je već 28 dana, a u  telefonskom razgovoru nije nam mogao reći hoće li i kada biti pušten na slobodu. 

(opširnije u tjedniku)