Gospodarstveniku Stjepanu Šafranu nagrada za životno djelo, predsjednik države i premijer čestitali

Varaždinske vijesti | 15.9.2020. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Na blagdan Male Gospe je u Atriju županijske palače Varaždinske županije održana svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj su zaslužnim građanima i pravnim osobama uručene nagrade i priznanja.

Nagradu Varaždinske županije za životno djelo ove je godine primio ugledni gospodarstvenik iz Brezničkog Huma Stjepan Šafran, koji je svojim 50-godišnjim poslovnim iskustvom i kontinuiranim radom dao trajan doprinos unaprijeđenju gospodarstva, posebice metalne struke, kao i promidžbi Varaždinske županije, čemu svjedoči i titula počasnog konzula Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Svečanoj su sjednici Županijske skupštine među brojnim uzvanicima nazočili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, uz velik broj saborskih zastupnika, župana susjednih županija te ostalih državnih dužnosnika i gostiju.

- Mišljenja smo da je upravo naš sugrađanin i prijatelj, ugledni hrvatski gospodarstvenik Stjepan Šafran zaslužio ovo vrijedno priznanje – s ponosom navodi načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, i dodaje kako je upravo gospodin Šafran najpozvaniji primiti ovu časnu nagradu koja mu je dodijeljena na svečanoj sjednici Varaždinske županije 8. rujna 2020.

Prema odluci Stjepana Šafrana iznos nagradnog fonda bit će u cijelosti uplaćen za potrebe igraonice – dječjeg vrtića u Brezničkom Humu.