GOSPODARSKI SAJAM Vjetar u leđa malim proizvođačima nakon pandemije

MGA | 20.5.2022. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Na Kapucinskom trgu otvoren je osmi Gospodarski sajam u Varaždinu koji traje danas i sutra. Varaždinska županija je glavni partner, dok je Grad Varaždin glavni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma, na kojem se predstavljaju brojne općine, gradovi, županije, udruženja obrtnika, turističke zajednice, obrti, tvrtke i OPG-ovi.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a u cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, kulturno-umjetnička društva, Društvo Naša djeca i razni pjevači. Današnji program traje do 22 sata, a sutra od 8 do 16 sati.

- Sajam je dosad nikad već i nikad ljepši i ideja sajma je poslovanje nakon Covid krize pa na tu temu imamo i predavanje. Napravili smo sve kako bismo svima omogućili predstavljanje i prodaju svojih proizvoda. Ponosni smo na naše općine i gradove, koji su podržali naše proizvođače, i nadamo se što većem broju posjetitelja - rekao je Nenad Kumrić, iz tvrtke Tin marketing.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković rekao je na otvorenju da je ključno obrtnicima i proizvođačima pružiti potporu ne samo na nacionalnoj nego i na lokalnoj razini.

- Imamo priliku vidjeti puni Kapucinski trg naših domaćih proizvođača i goste iz Ptuja. Čestitamo organizatoru koji je ovo napravio na visokom nivou. Obrtništvo je tradicija Grada Varaždina i ako njih nema, neće biti niti nas - rekao je Marković i pozvao građane da dođu i kupe domaće proizvodi. 

HDZ-ova saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski istaknula je da najviše izlagača ima s područja županije.

- Imamo puno marljivih OPG-ovaca koji predstavljaju našu županiju te uvijek ističem da smo u vrhu po ulaganjima u naše male poduzetnike. Oni ovdje razmjenjuju iskustva, možda će se razviti i neke nove poslovne suradnje i drago mi je što se ove godine uključio i Grad Ptuj. Ovakvi su događaji važni, posebice u ovim teškim vremenima kad rastu cijene hrane i energenata - rekla je saborska zastupnica.