Goran Kaniški: Hrvatska spada među najsigurnije zemlje, to je i zasluga hrvatske policije

| 17.10.2024. u 18:09h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska spada među najsigurnije zemlje svijeta, to je zasigurno i zasluga hrvatske policije, odnosno svih njenih 20 tisuća policijskih službenica i službenika, istaknuo je danas Goran Kaniški ispred Kluba zastupnika HDZ-a tijekom rasprave u Hrvatskom saboru o izvješću policije za 2023.godinu.

- Ovom prilikom želim pohvaliti rad svih službenika i službenica kao i ravnatelja policije te resornog ministra unutarnjih poslova g. Božinovića koji kontinuirano rade na promicanju interesa policajaca, podizanju njihovih standarda, prije svega u materijalnom smislu te zaštitu njihovog digniteta - rekao je između ostalog Kaniški.

Kako je napomenuo, Sabor i saborski zastupnici moraju biti primjer ophođenja prema hrvatskoj policiji ako žele da se prema njima tako odnosi i hrvatska javnost.

- Moramo reći da su naši policajci često bili stigmatizirani dok su štitili naše granice, čak i prečesto, a oni su samo radili svoj posao, ono što im je država i narod povjerio. Možemo reći da su potpuno spremni dočekali rad u okviru Schengena i da uspješno izvršavaju tu preventivnu ulogu, ali i po potrebi represivnu - rekao je između ostalog HDZ-ov saborski zastupnik.