Zavod hitne medicine u Varaždinskoj županiji ove godine imao  35.000 intervencija Foto: Varaždinska županija

Zavod hitne medicine u Varaždinskoj županiji ove godine imao 35.000 intervencija

Varaždinske vijesti | 20.12.2016. u 08:27h | Objavljeno u Aktualno

U Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije održan je tradicionalni susret sa specijalizantima iz hitne medicine kojem je, uz ravnatelja Zavoda Mladena Smoljanca, prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Kišić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom Zavoda i dao podršku specijalizantima.

- Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije je jedan od reprezentativnih zavoda na nivou RH i s punim pravom se ponosimo njihovim radom. Današnji susret održan je već treću godinu zaredom jer ovih šestero mladih ljudi je budućnost Zavoda u velikom broju godina koje su ispred nas, što nam daje sigurnost i garanciju da će Zavod nastaviti ovako kvalitetno sa svojim radom – istaknuo je Kišić dodavši kako je ove godine Zavod imao oko 35.000 intervencija kod kojih se pokazalo koliko je Zavod kvalitetan.

Ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec istaknuo je kako sve hitne imaju problem velike fluktuacije liječnika, ali kako su ovi liječnici specijalizanti prepoznali hitnu kao svoj životni poziv i time uvelike doprinijeli kvaliteti rada u ovom Zavodu.

Inače, specijalizantice Zavoda su Anđela Simić, dr.med., Mihaela Leš Golub, dr.med., Maja Svetec, dr.med., Marija Pleše, dr.med. i Marta Lukačević, dr.med., a susretu je prisustvovao i kandidat za sljedeću specijalizaciju iz hitne medicine Nikola Kočet, dr.med.

Kako je istaknuto, godišnjim susretom Varaždinska županija i Zavod iskazuju, između ostalog, uzajamno poštovanje i vrednovanje rada specijalizanata i davanje podrške njihovom stručnom napretku. Takvi susreti pridonose boljem razumijevanju pitanja specijalizanata i daju mogućnost specijalizantima da sami iznesu svoje mišljenje o svojem statusu. Specijalizanti istovremeno uče, stručno se usavršavaju, rade s glavnim mentorom i komentorima te imaju veliku odgovornost u svom radu s pacijentima koji čini veliki udio u njihovom radnom vremenu. Sve nabrojeno nadilazi satnicu redovnog radnog vremena 40 sati tjedno plus dežurstvo.