Gdje je tepih iz Kazahstana?: Nema ga u evidenciji, pitat ćemo bivšeg gradonačelnika

VV | 10.12.2021. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Na prošlom aktualnom satu 6. sjednice Gradskog vijeća, Ivan Obadić iz platforme Budimo grad je zatražio popis svih protokolarnih poklona Grada Varaždina posljednjih 20 godina. Grad Varaždin je odgovorio da evidencije tih poklona u Gradu Varaždinu nema, a evidencija je uvedena tek početkom rujna ove godine. Obadić je došao s fotografijom nekadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka koji je tijekom posjeta Kazahstanu dobio obredni tepih na dar kojeg nema u evidenciji.

- To je protokolarni poklon koji je dobiven tijekom puta u Kazahstan. Nisam zadovoljan odgovorom koje sam postavio na prošloj sjednici. Nedopustivo je što se dogodilo. Nema evidencije, a nema ni tih protokolarnih poklona. Molim očitovanje da li se planira utvrđivanje gdje se nalaze pokloni, kod koga se nalaze, imate dokaza barem za jedan, a ja mogu ako hoćete na svakoj sjednici doći s novim primjerom, kod koga je, zašto nije evidentiran i zašto se ne nalazi u Gradu - objasnio je Obadić.

- Tepih iz Kazahstana nije pronađen u Gradu Varaždinu, nije pronađena ni evidencija poklona, a ni jedan poklon. Ja sam zatražio da se pokloni koje ja dobim da se vodi evidencija i da ostaju u protokolu. Postavit ćemo pitanje bivšem gradonačelniku i valjda će nam odgovoriti i upititi nas što se dogodilo s tim poklonima - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.