FOTO: Zoran Milanović na 23. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi Foto: Lepoglava

FOTO: Zoran Milanović na 23. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 17.9.2019. u 08:57h | Objavljeno u Aktualno

Posljednjeg dana 23. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, u posjetu istom stigao je i predsjednički kandidat Zoran Milanović. Milanovića je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, a pridružili su mu se načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša te brojni gosti koji su stigli na susret s predsjedničkim kandidatom.

Milanović se kroz razgovor sa čipkaricama iz 11 hrvatskih čipkarskih središta te izlagačima Sajma tradicijskog rukotvorstva i starih zanata uvjerio kako naši ljudi danas, kao naši preci nekada, strpljivim radom grade ljepotu koja vječno traje.

Temu ovogodišnjeg Festivala čipke, „Čarobna kraljevska čipka“ Milanović je upoznao kroz bogate i brojne izložbe, ali i razgovorom sa predstavnicima izlagačima iz 16 zemalja koje su sudjelovale na Festivalu. Posebno su ga se pak dojmile lepoglavske čipkarice, čuvarice UNESCOve nematerijalne baštine čovječanstva koje su mu otkrile djelić tajne izrade lepoglavske božanske niti.