FOTO Započelo tradicionalno zavjetno hodočašće Varaždinaca u Mariju Bistricu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Započelo tradicionalno zavjetno hodočašće Varaždinaca u Mariju Bistricu

Varaždinske vijesti | 2.7.2022. u 07:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Brojni vjernici krenuli su na tradicionalno, 333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj.

Vjernicima iz varaždinskih pridužili su se i hodočasnici iz okolnih župa, a hodočašće je počelo u 3:00 sata blagoslovom u varaždinskoj katedrali.

Već uobičajeno, hodočasnici su zastali u Belskom dolu, gdje je organizirano odmorište, a put su nastavili preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14:00 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15:00 sati.

Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira župa sv. Josipa u Varaždinu.

Prvog dana hodočašća sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 19:00 sati, a u 21:00 sat bit će se pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji. U nedjelju u 9 sati počinje pobožnost križnoga puta na kalvariji, a zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 11:00 sati.

Hodočasnicima-pješacima u nedjelju će se pridružiti vjernici koji će stići autobusom, a nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15:00 sati, predviđen je povratak u Varaždin.

Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak, 4. srpnja, svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:00 sati.