FOTO U Varaždinu se održava Europski tjedan mobilnosti: što nas sve očekuje? Foto: Ilustracija

FOTO U Varaždinu se održava Europski tjedan mobilnosti: što nas sve očekuje?

VV | 19.9.2022. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno

Udruga Varaždinski biciklisti u suradnji s Gradom Varaždinom i Sveučilištem Sjever organizira ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti koji se svake godine održava od 16. do 22. rujna.

- Kritična masa varaždinskih biciklista: S građanima biciklirao i Marković

Tjedan je otvoren u petak postavljanjem "klamerica", ekonimičnijih i sigurnijih stalaka za bicikle na Korzu, a nakon kišne subote program je nastavljen u nedjelju 18. rujna na Kapucinskom trgu te u Školskoj ulici kod BIC-POINT-a, gdje je postavljeno još "klamerica".

Kritična masa biciklista tradicionalna je manifestacija u našem gradu kojoj je cilj ukazati na potencijale razvoja biciklističke infrastrukture u gradu Varaždinu, a održava se grupnom vožnjom biciklista u pratnji policije po inače prometnim ulicama grada. Prije kritične mase okupljene je animirao Klaun Krumppir, a održala se i Bejbi-bajk-trka na kojoj su sudionici bili najmlađi biciklisti, a osvojili su medalje i opremu za svoje bicikliće.

Program se nastavlja danas u popodnevnim satima, te tijekom ovog tjedna, a što će se sve događati pogledajte u nastavku.

PONEDJELJAK 19.9. u Školskoj ulici:
- u 17 sati predavanja studenata Sveučilišta Sjever s Odjela za logistiku i održivu mobilnost
- u 18 sati panel rasprava "Integrirani javni prijevoz putnika - dostupna i povezana regija Sjeverna Hrvatska" koju moderira Ante Klečina, mag. ing. traff. predavač s Odjela za logistiku i održivu mobilnost, a sugovornici su zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković, predstavnik razvojne agencije Sjever DAN Marin Šipek, načelnik općine Mali Bukovec Darko Marković i direktor komunalne tvrtke Čistoća d.o.o. Varaždin Zoran Svetec.

UTO 20.9. u Školskoj ulici:
- u 18 sati predavanje Dražena Dretara o biciklističkoj infrastrukturi u EU "VeloCity - pogled s druge strane"

SRIJEDA 21.9. u Školskoj ulici:
u 17 sati predavanja studenata Sveučilišta Sjever "Biciklistička infrastruktura u Varaždinu", "Reorganizacija prostora korištenjem jednosmjernih ulica" i "Unapređenje urbanih prostora"
u 18 sati panel rasprava o planu održive urbane mobilnosti "SUMP Varaždina - gdje smo i kud treba ići"

ČETVRTAK 22.9. u Hallerovoj aleji:
DAN BEZ AUTOMOBILA o kojem ćemo Vam pisati više u srijedu, a program svakako popratite na Facebook događaju udruge Varaždinski biciklisti i Grada Varaždina.

Galerija slika