FOTO U Parku mladih u Varaždinu održan Dan otvorenih vrata policije Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Parku mladih u Varaždinu održan Dan otvorenih vrata policije

Varaždinske vijesti | 21.6.2022. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

 Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska organizirala je danas od 12 do 14 sati u Parku mladih u Varaždinu, Dan otvorenih vrata policije.

 Na Danu otvorenih vrata prezentirani su razni poslovi policije, kao i vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu u kontroli i nadzoru prometa, nadzoru i zaštiti državne granice, u protueksplozijskoj zaštiti i kriminalističkoj tehnici.

Građanima je također predstavljen rad sa službenim psom za detekciju eksploziva, dok su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske prezentirali opremu i naoružanje koje koriste u svom radu te demonstrirati borilačke vještine i rukovanje oružjem.