FOTO Sveučilište Sjever potpisalo sporazum o suradnji s Kliničkom bolnicom Sveti Duh

Varaždinske vijesti | 14.9.2023. u 11:47h | Objavljeno u Aktualno

U Sveučilišnom centru Varaždin potpisan je Sporazum o suradnji između Kliničke bolnice Sveti Duh i Sveučilišta Sjever.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su v.d. ravnatelja KB Sveti Duh doc. dr. sc. Igor Alfirević, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša, pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg, pročelnica odsjeka izv. prof. dr. sc. Rosana Ribić, voditeljica Ureda v.d. ravnatelja Snježana Foschio-Bartol te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KB Sveti Duh Tanja Lupieri, mag. med. techn.

Sporazum je potpisan s ciljem proširivanja i razvijanja suradnje u području znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne djelatnosti u provođenju prijediplomske i diplomske nastave te edukacije studenata prijediplomskog i diplomskog studija sestrinstva.

- Sveučilište Sjever iza sebe ima niz generacija obrazovanih kroz kvalitetne studijske programe, kojih sada ima 31, te je već četvrtu godinu za redom među najuspješnijim sveučilištima po popunjenosti upisnih kvota. Kvalitetan rad te interdisciplinaran pristup, kao i 28 nastavnih baza, ključne su prednosti koje Sveučilište nudi svojim studentima, veoma traženima na tržištu rada. Širenje broja kliničkih bolnica gdje će studenti sestrinstva i fizioterapije imati priliku teoretsko znanje primijeniti u praksi dodatni je iskorak u podizanju kvalitete nastave - istaknuo je rektor Milković.

- Potpisom Sporazuma o suradnji Sveučilišta Sjever i Kliničke bolnice „Sveti Duh“ stvoreni su preduvjeti za otvaranje još jedne nastavne baze klinikama i zavodima naše Bolnice -  napomenuo je v.d. ravnatelja KB Sveti Duh, doc. dr. sc. Igor Alfirević te dodao kako je zajednički cilj suradnja u području znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne djelatnosti.

- Usmjereni ka provođenju prijediplomske i diplomske nastave i edukacije studenata Sveučilišta u Bolnici, na prijediplomskim i diplomskim studijima Sestrinstvo i Fizioterapija, naše dvije institucije njegovat će kulturu izvrsnosti i uključivosti. U godinama koje dolaze očekujemo da će iz studentskih klupa Sveučilišta Sjever u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ priliku za razvojem karijere pronaći mnogi mladi ljudi - zaključio je v.d. ravnatelja Alfirević.

Susret je ujedno bio i prilika za razmjenu iskustava u području obrazovanja zdravstvenih djelatnika. Manjak zdravstvene radne snage kao i sve manji broj zainteresirane mlade populacije za to područje problem je s kojim se svi susreću te se osjeti na mnogim razinama.

Galerija slika