×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/clients/client0/web1/web/images/Zaledjeni Vakuum
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Zaledjeni Vakuum
FOTO: Pukle cijevi u Centru za mlade, voda se zaledila, mladi Habuša i Štromara pozivaju na klizanje Foto: Bogdan Okreša Đurić

FOTO: Pukle cijevi u Centru za mlade, voda se zaledila, mladi Habuša i Štromara pozivaju na klizanje

| 8.1.2016. u 17:52h | Objavljeno u Aktualno

– Ako će biti sve u redu, mladi bi mogli ući u idealan prostor već poslije 1. prosinca – izjavio je gradonačelnik Goran Habuš prošle godine, no prosinac je već debelo iza nas, a korisnici Centra za mlade Vakuum još uvijek nisu u obećanom im bivšem prostoru Radija Varaždin, nego su i dalje u istom hladnom prostoru, u kojem su neki dan popucali – i radijatori.

– Od samog jada je, vjerojatno, popucalo nekoliko radijatora u jednoj od prostorija VAKUUM-a za vrijeme temperatura u dvoznamenkastim minusima. Posjeta prostoru u plemenitoj namjeri da se provjeri ima li smisla početi s programom u novoj godini, rezultirala je tužnim saznanjem o tome koliko sama zgrada i prostor znači i njezinim vlasnicima i zakonskim korisnicima – početak je teksta Radijatorska havarija - karma ili sudbina?!, u kojem su mladi ponovo prosuli svu svoju gorčinu zbog ignoriranja njihovih problema.

Pucanjem triju glomaznih radijatora, zbog toga što se nitko nije sjetio isprazniti sustav cijevi za grijanje, koje ionako nisu služile svrsi te se voda u njima na niskim temperaturama zaledila, Centar za mlade može se ubuduće dobro uklopiti u varaždinsku postadventsku ponudu kao klizalište, ironični su u tekstu.

U njihovu je obranu stao i Savjet mladih Varaždinske županije.

– U novu godinu zakoračili smo vrlo loše. Prostor namijenjen mladima najvećega grada naše županije propao je isključivo krivicom onih kojima bi zapravo trebalo biti najviše stalo do mladih. Pozivam grad Varaždin, gradonačelnika Gorana Habuša, predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta, pročelnicu Mirnu Kezele, opoziciju i poziciju, pozivam Varaždinsku županiju i župana Predraga Štromara, predsjednicu Županijske skupštine Dubravku Biberdžić na izazov. Mislim da nemožete riješiti problem funkcionalnog i do kraja siječnja useljivog prostora adekvatnog Centru za mlade – VAKUUM. Ako smatrate da je sadašnji prostor adekvatan pozivam Vas da pošaljete svoju djecu da proborave tamo jedno popodne (bit će dovoljno za prehladu) – naveo je Tomislav Kozulić, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

{gallery}Zaledjeni Vakuum{/gallery}