FOTO Predsjednik Vlade s predsjednikom Sabora prošetao Špancirfestom Foto: Martin Novosel

FOTO Predsjednik Vlade s predsjednikom Sabora prošetao Špancirfestom

| 29.8.2019. u 20:37h | Objavljeno u Aktualno

Na kraju svog današnjeg posjeta Varaždinskoj županiji predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković prošetao je Špancirfestom, a u njegovom je društvu bio i predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

- Oko 150 tisuća ljudi dođe posjetiti Varaždin u tom periodu od deset dana, uvijek je topla atmosfera, uvijek je nešto novog, uvijek je sve više ljudi. Mislim da je to najatraktivniji turistički događaj za županiju, veseli me doći i zaista sam već niz godina na Špancirfestu. Čestitam i na Bučogradu,gdje se prezentiraju brojna društva i udruge, krasna je atmosfera,a malo smo naučili kako ribati zelje, što isto nije loše znati - rekao je dobro raspoloženi Plenković.

Predsjednik Vlade je, uz Špancirfest, posjetio i Bučograd gdje se danas predstavila općina Vidovec. Dočekao ga je domaćin, načelnik Bruno Hranić koji ga je upoznao s investicijama i projektima koji se provode na području općine Vidovec i tom mu prilikom zahvalio na pomoći i susretljivosti oko projekata. Jedan od njih izuzetno je važna za Vidovec kao razvijenu poljoprivrednu sredinu.

Mi smo područje bivše „barutane“ proglasili gospodarskom zonom, to je jako bitno i to će biti isključivo poljoprivredna gospodarska zona. Dakle, poljoprivredno-sabirni distributivni centar. Na Općinskom vijeću donijeli smo odluku da Općina tu neće voditi glavnu brigu o tom području nego da će to preuzeti poljoprivredna zadruga „Varaždinsko povrće“. Gotovi su pregovori, u subotu imamo izvanrednu sjednicu vijeća da se Općina odriče prava gradnje koje je dobila u korist poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće“. Oni će to otkupiti od države i krećemo u daljnje razvijanje tog poduzetničkog centra s 14 naših zadrugara. Vjerujem da ćemo postati regionalni centar za distribuciju i prikupljanje proizvoda. Najbitnije je da tamo budu hladnjače da se proizvodi mogu skladištiti i da kasnije naši poljoprivrednici mogu postići puno bolju cijenu nego kad je previše proizvoda na tržištu – rekao je načelnik Hranić.