FOTO: Polnoćkom u varaždinskoj katedrali proslavili blagdan Isusovog rođenja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Polnoćkom u varaždinskoj katedrali proslavili blagdan Isusovog rođenja

Varaždinske vijesti | 25.12.2016. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

U župama širom Varaždinske županije vjernici su se u noći s 24. na 25. prosinca okupili kako bi proslavili Božić, blagdan Isusovog rođenja.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u božićnoj je noći predvodio misu polnoćku u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, a božićno misno slavlje u katedrali danas će, na sam blagdan Božića, početi u 11 sati.

Iz Varaždinske biskupije najavljuju također kako će Udruga sv. Lovro - Zajednica Cenacolo u bratovštini Sv. Josip u Varaždinu 25. i 26. prosinca te 1. i 6. siječnja, s početkom u 18 sati, organizirati uprizorenje živih jaslica u Cehovskoj ulici u Varaždinu.

Uprizorenje "Živih jaslica" predstavlja biblijsku priču o Isusovom rođenju – od navještenja do rođenja. Predstave traju oko 20 minuta, nakon čega posjetitelji mogu prošetati Betlehemom. Veliku štalicu, kovačnicu, svratište, dućan, most, bunar, info štand, Betlehem na 80-ak m² oživljuju kovači, pastiri, plesači, stolari, Sveta obitelj, građani Betlehema s domaćim životinjama koje su dovezene iz staje. Scenografiju, tekstove, kostime, glazbu, uvježbavanje – sve to rade  mladići i djevojke iz zajednice Cenacolo, a kako sami ističu, ove jaslice simbol su njihovog rođenja, jer su se u Zajednici ponovno rodili.