FOTO "Odlične odnose Albanije i Hrvatske pretočiti u konkretnu suradnju"

Varaždinske vijesti | 22.10.2021. u 14:53h | Objavljeno u Aktualno

- Republike Albanija i Hrvatska imaju odlične prijateljske političke odnose koje sada treba pretvoriti u konkretnu suradnju gradova na području gospodarstva, obrazovanja  i kulture - zaključili su dr. sc. Neven Bosilj,  gradonačelnik Grada Varaždina i  Nj. E. Riza Poda, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj za kojeg je danas priređeno primanje u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina.

S izaslanstvom u kojem su bili i Stjepan Šafran, počasni konzul Republike Albanije u Varaždinu, Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske manjine u Hrvatskom saboru i Alma Kasa, ministrica savjetnica u albanskom veleposlanstvu,  gradonačelnik i njegovi suradnici konkretizirali su dogovore o protokolu uspostave suradnje s gradom Berat.

Riječ je o  sveučilišnom gradu iste veličine kao Varaždin koji je pod zaštitom UNESCO-a. Otvaraju se brojne mogućnosti suradnje na području gospodarstva, kulture i obrazovanja jer je na svim razinama vlasti izražena dobra volja za zbližavanjem dvaju prijateljskih naroda, zajednički je stav izražen u vrlo srdačnom razgovoru gradonačelnika Bosilja s veleposlanikom Republike Albanije .

Galerija slika