FOTO: Na varaždinskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve preminule Foto: Varaždinska županija; Grad Varaždin

FOTO: Na varaždinskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve preminule

Varaždinske vijesti | 1.11.2019. u 08:01h | Objavljeno u Aktualno

U povodu blagdana Svih svetih, na Gradskom groblju u Varaždinu izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske i udruga branitelja jučer su položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije.

Izaslanstvo Varaždinske županije, u kojem su bili predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac te zamjenik župana Robert Vugrin odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-križa hrvatskim braniteljima položivši vijenac i zapalivši svijeću kao znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na položene živote za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države.

Zamjenik župana odao je počast i poginulim antifašistima te je naglasio kako se ovih dana prisjećamo onih koji više nisu s nama.

- Već tradicionalno odajemo poštovanje i zahvalnost našim braniteljima koji su svoje živote utkali u obranu naše Domovine, izrazili smo i poštovanje poginulim pripadnicima antifašističkog pokreta, a kod Središnjeg križa upalili svijeće u spomen na sve preminule građane naše županije – naznačio je Robert Vugrin.

I izaslanstvo Grada Varaždina, predvođeno gradonačelnikom Ivanom Čehokom, odalo je počast svim preminulim građanima Varaždina i Varaždinske županije polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Varaždinu.

Nakon polaganja vijenca kod Središnjeg križa, izaslanstva su položila vijenac i kod Spomen kosturnice u spomen na sve poginule antifašiste, te kod Križa branitelja u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskome ratu. Kod Križa branitelja pridružile su se i mnoge braniteljske udruge s područja Varaždinske županije i Grada Varaždina te izaslanstva Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH. Vijenac su položili i predstavnici Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, Ureda za obranu, Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, kao i predstavnici PU varaždinske.

svi_sveti_varazdin_01.jpg

svi_sveti_varazdin_02.jpg

svi_sveti_varazdin_03.jpg

svi_sveti_varazdin_04.jpg

svi_sveti_varazdin_05.JPG

svi_sveti_varazdin_06.JPG

svi_sveti_varazdin_07.JPG