FOTO: Na Jesenskom obrtničkom sajmu pravile se frizure, kušala razna jela i slušala zanimljiva glazba

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.9.2017. u 16:25h | Objavljeno u Aktualno

Jesenski obrtnički ulični sajam održao se danas na Korzu. Na ovome trećem ovogodišnjem sajmu predstavili su se Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Varaždin, koji su dali svoj doprinos sajmu prikazom umijeća izrade frizura, šišanja i šminkanja.

Među izlagačima našli su se i obrtnici koji izrađuju papuče, drvene igračke, krpene lutke, nakit, suvenire, umjetničke slike, sapun, kolače, likere, prirodne sokove, mesne proizvode, a kao gosti predstavili su se Udruga lepoglavske čipke, Udruga Medenjak i KUD Martijanec.

Ovim sajmom manifestacija dobiva i međunarodni karakter s obzirom da, u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, stigli su i obrtnici iz mađarskog grada Szombathelya. Oni borave u Varaždinu kao predstavnici zemlje partnera Varaždinskih baroknih večeri, a na štandovima su prezentirali šešire, nakit i obuću od pusta/filca te njihove poznate kobasičarske proizvode. 

U zabavnom dijelu programa, na pozornici su se predstavili Centar tradicijske kulture sa plesnim i tamburaškim sastavom, a nakon toga gosti iz Mađarske, plesna skupina Ungaresca i puhački sastav iz Szombathelya.

Organizator manifestacije je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin uz potporu Grada Varaždina.

- Glavni cilj i svrha “Obrtničkog uličnog sajma” je promocija obrtnika grada Varaždina, prezentacija njihove ponude, ali i bogate povijesne baštine, a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude našeg grada. Organizacijom manifestacije “Obrtnički ulični sajam 2017.” Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, ove je godine u travnju i lipnju nastavilo višegodišnju tradiciju sajamskog okupljanja svojih članova - poručuju organizatori.