FOTO Kada će biti gotov turbo rotor u Gojancu za koji se najavljivalo da će biti izgrađen do Špancirfesta? Foto: Luka Šalamun

FOTO Kada će biti gotov turbo rotor u Gojancu za koji se najavljivalo da će biti izgrađen do Špancirfesta?

IHR/Varaždinske vijesti | 22.8.2024. u 15:23h | Objavljeno u Aktualno

U Gojancu se radi punom parom, no iako je bilo najavljivano da će izgradnja turbo rotora biti gotova do Špancirfesta, ništa od toga. U Hrvatskim cestama, koje su investitor ovog projekta, tvrde kako se ne radi o kašnjenju radova, već se oni izvode u skladu s terminskim planom.

- Ugovorni rok završetka svih radova je 180 dana od dana uvođenja u posao, što je bilo 22. travnja ove godine, a ugovorni rok završetka svih radova je 18. listopada - odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

Magaprojekt u samoj završnici 

Podsjećamo, izgradnja turbo rotora u Gojancu, odnosno rekonstrukcija raskrižja državnih cesta DC2 i DC35 s Ulicom braće Radića u Varaždinu počela je krajem travnja ove godine. Riječ je o projektu "teškom" 1.242.711,57 eura bez PDV-a, a radove izvodi tvrtka Colas Hrvatska, koja je izabrana putem javnog natječaja. Investitor ovog projekta ističe kako su radovi u završnoj fazi.

rotor-gojanec-10.jpg

- Trenutno se izvode nosivi slojevi kolničke konstrukcije (stabilizacija i nosivi asfaltni sloj) na jugozapadnoj strani rotora te završni asfaltni sloj na pješačko-biciklističkim stazama. Po završetku navedenih radova preostaje još izvedba završno-habajućeg asfaltnog sloja kolnika, izvedba horizontalne i vertikalne signalizacije i opreme te uređenje zelenih površina - kažu iz Hrvatskih cesta te dodaju kako se puštanje rotora u promet, s obzirom na trenutnu i planiranu dinamiku radova, očekuje do sredine rujna.

- Završetak svih radova očekuje do kraja rujna ove godine, što je svakako u ugovorenom roku - poručii su.

Nakon Gojanca - u Hrašćicu

Početkom rujna trebala bi započeti i izgradnja rotora u Hrašćici, velikog projekta vrijednosti 1,3 milijuna eura kojem su investitor također Hrvatske ceste, a izvođač tvrtka Colas Hrvatska. S obzirom da je planirano kako će turbo rotor u promet biti pušten sredinom rujna, kada će onda početi izgradnja rotora u Hrašćici, s obzirom da je riječ o dva najfrekventnija raskrižja na ulasku u Varaždin?

rotor-gojanec-1.jpg

- Uvođenje ugovornog izvoditelja u posao planirano je za 2. rujna, a sam početak radova rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC2 sa Optujskom ulicom u Varaždinu, odnosno rotora Hrašćica očekuje se, sukladno ugovoru, unutar sedam dana od uvođenja. U prvoj fazi izvodit će se pripremni radovi i svi ostali radovi izvan prometnih površina, a radovi u kolniku uz privremenu regulaciju prometa izvodit će se nakon puštanja u promet turbo rotora Gojanec - odgovorili su iz Hrvatskih cesta.

rotor-gojanec-dron-7.jpg