FOTO Gradonačelnik Bosilj i župan Stričak održali prijem za predstavnike reprezentacija koje sudjeluju na SP-u

Varaždinske vijesti | 3.8.2023. u 15:28h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak zaželjeli su dobrodošlicu članovima rukometne delegacije istaknuvši kako im je čast ugostiti najbolje rukometaše uzrasta U 19 i njihove timove i kako je ovo prestižno natjecanje koje u Varaždinu ponovo okuplja mlade rukometaše iz cijelog svijeta važan i poseban trenutak i za grad, za županiju, ali i za cijelu rukometnu zajednicu.

Pohvalili su odličnu suradnju s HRS-om koja i rezultira brojnim utakmicama i domaćinstvima prvenstava u Varaždinu.

„Danas smo ugostili predstavnike osam reprezentacija i ponosni smo na to što smo od svih čuli riječi pohvale za gostoprimstvo. Naša Arena još je 2009. godine ugostila Svjetsko prvenstvo seniora, zatim Europsko prvenstvo seniorki 2014., pa Europsko prvenstvo seniora 2018., sada imamo kadete, a već se planira Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Jučer je s nama na otvorenju bio predsjednik Svjetske rukometne organizacije koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom stoga vjerujem da smo položili test i da ćemo kroz ovih desetak dana još samo potvrditi da smo idealan izbor za Svjetsko seniorsko prvenstvo 2025. godine. Drago mi je što će ove reprezentacije kod nas u Varaždinu igrati i sve finalne utakmice i što će naši sugrađani i gosti imaju prilike uživati u najboljem svjetskom rukometu mlađe generacije.“ – rekao je gradonačelnik.

Predstavnike reprezentacija upoznali su s najvažnijim činjenicama o Gradu, Županiju, velikim ulaganjima u sport, sportsku infrastrukturu i o kontinuiranoj podršci koju se na području Varaždina i Varaždinske županije pruža sportašima, sportskim događanjima i razvoju sporta od najranije dobi.

Župan je naglasio da su ovakva prvenstva ujedno i prilika za dobru promociju ovog kraja:

„Vjerujem da će svi ovih dana imati priliku uživati u odličnim utakmicama, pogotovo ljubitelji sporta tj. rukometa. Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedno i odlična promocija Republike Hrvatske, Varaždinske županije, Grada Varaždina i ostalih gradova gdje se održavaju natjecanja, Koprivnice, Rijeke i Opatije. Siguran sam da će Hrvatska ostati u lijepom sjećanju svim ovim mladim sportašima iz 32 reprezentacije, odnosno iz 31 države. Nama domaćinima organizacija jednog ovakvog svjetskog natjecanja je svakako izazov, a s druge strane prilika da prezentiramo našu domovinu i naš kraj.“ – rekao je župan Stričak.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac zahvalio je županu i gradonačelniku na gostoprimstvu i naglasio da je Savezu izuzetno važno da se svi sudionici ovakvih natjecanja u gradovima domaćinima osjećaju kao prijatelji i dobrodošli, a Varaždin se u tome dokazao:

„Njegujemo prekrasnu dugogodišnju suradnju s Gradom Varaždinom. Ova priredba je još jedan dokaz te suradnje, a ujedno nam je ovo prvenstvo i velika 'proba' za nadolazeće Svjetsko seniorsko prvenstvo 2025. godine kada će ponovo Varaždin biti jedan od domaćina prvenstva i dobar dio natjecanja ponovo će se održavati ovdje, u istom profilu s 32 reprezentacije.“

Nakon održanog prijema svi uzvanici su zajedno sa županom i gradonačelnikom posjetili Prezentacijski centar Varaždinske županije u Županijskoj palači gdje su saznali mnoge zanimljivosti o ljepotama varaždinskog kraja.

Svjetsko kadetsko rukometno prvenstvo započelo je jučer, u srijedu 2. kolovoza u varaždinskoj Areni, svečanim otvorenjem na kojoj su uz predsjednika Svjetske rukometne organizacije Hasana Moustafe i Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca nazočili i gradonačelnik Neven Bosilj te župan Anđelko Stričak, a odigrana je utakmica između Hrvatske i Alžira.

Grad Varaždin je suorganizator ovog prvenstva, a Varaždinska županija sponzor.