FOTO Grad Varaždin od danas u posjedu zemljišta na kojima su tenis tereni Igrec sporta Foto: Krešimir Đurić

FOTO Grad Varaždin od danas u posjedu zemljišta na kojima su tenis tereni Igrec sporta

IHR/Varaždinske vijesti | 27.2.2019. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon pravomoćno izgubljenih sporova koje je vodio Igrec sport protiv Grada Varaždina, danas smo završili tu sagu i ušli u posjed zemljišta na kojem su izgrađeni teniski tereni. Grad Varaždin će dalje nastaviti upravljati ovim objektom i privesti ga svrsi na propisani, zakonit način – poručio je varaždinski dogradonačelnik Zlatan Avar na današnjoj ovrsi.

Nikakvo obeštećenje

Uz predstavnike Grada Varaždina i Tenis kluba Varaždin 1181., koji koriste te prostore te sudskog ovršitelja, na ovrsi nije bio nitko iz tvrtke Igrec sport. Na objektu su zamijenjene brave, a nove ključeve je u ime novog vlasnika preuzeo dogradonačelnik Avar.

- Sve one priče koje su se povlačile po medijima da Grad Varaždin treba Igrec sport obeštetiti pokazale su se netočne. Istina uvijek izađe na vidjelo. Ovo je danas za Grad Varaždin, mogu reći jedan dan kad konačno pokazujemo da brinemo o svojoj imovini, ali i poruka svima onima koji pokušavaju Gradu uzeti novce koji mu ne pripadaju – rekao je Avar.

Tenis na vanjskim terenima

Na pitanje koji su daljnji planovi Grada s preuzetim zemljištem i objektom, dogradonačelni Avar je rekao kako sigurno neće iću u devastiranje teniskih terena te da će se na tim prostorima i dalje igrati tenis.

- Mi smo ušli u posjed i Grad je dužan sve zakonske radnje dalje provesti. Dalje ćemo postupati sukladno zakonu i gradskim odlukama, tako da će klub u dogledno vrijeme, kada s Gradom Varaždinom riješi odnose, moći koristiti vanjski dio. Balon je ovršen, neće se smjeti koristiti i tu postoji daljnji pravni postupak, ali zemljište na kojem su vanjski tereni i koje je gradsko, moći će koristiti. Sve će biti kao što je bilo i prije, samo što će biti dogovoreni novi uvjeti između Grada i teniskog kluba koji je tu zatečen - poručio je Avar.

Podsjećamo, nakon presude Trgovačkog suda u Varaždinu te Visokog trgovačkog suda RH, i Vrhovni sud RH prošle godine je donio presudu da je zemljište u Zagrebačkoj ulici na kojoj su izgrađeni teniski tereni tvrtke Igrec šport u vlasništvu Grada Varaždina.

>>Vrhovni sud RH presudio: zemljište na kojem su Igrecovi teniski tereni - gradsko

Epilog je to spora koji se između Grada i Igrec športa vodi još od 2010. godine.

Galerija slika