FOTO Dodjelom priznanja završena ovogodišnja akcija TZ grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dodjelom priznanja završena ovogodišnja akcija TZ grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

Varaždinske vijesti | 29.12.2022. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prigodnom svečanošću i dodjelom priznanja u Gradskoj vijećnici, završena je ovogodišnja akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a priznanja je najboljim djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti uručio zamjenik gradonačelnika Varaždina, Miroslav Marković.

Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, a njegov je cilj isticanje doprinosa pojedinaca koji svojim predanim radom u turističkom sektoru stvaraju dodanu vrijednost destinaciji.

Varaždin ima sreću da je broj izuzetnih ljudi koji rade u turizmu ili su širi dio turističke industrije, zaista velik pa organizatori uvijek imaju slatke brige kako i koju nijansu odabrati kao posebnu.

Ovogodišnji nagrađeni su tijekom 2022. napravili dodatni korak ili dodatno potvrdili svoju višegodišnju vrijednost te su oni, na neki način, prvi među jednakima.

Čestitamo nagrađenima i sigurni smo da će, kao i svake godine, ovo simbolično priznanje dodatno potaknuti sve varaždinske turističke i s turizmom povezane subjekte da u sljedećih 12 mjeseci naprave dodatni iskorak te naš lijepi i turistički uspješan grad učine još ljepšim i uspješnijim.

NAGRAĐENI U AKCIJI ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA U TURIZMU U 2022.

AGENCIJSKI DJELATNIK - Ivanka Dragičević

Ivanka Dragičević, dugogodišnja agencijska djelatnica u agenciji Varaždintours, komunikativna je, ljubazna, susretljiva i iznimno profesionalna osoba. Bez obzira na dugo radno iskustvo, njezina je radna energija onakva kakva je bila na samom početku rada u turizmu, što je, u ovoj zahtjevnoj industriji zaista veliko postignuće.

TURISTIČKI VODIČ - Miran Bojanić Morandini
Miran Bojanić Morandini jedan je od najaktivnijih, najuspješnijih i najomiljenijih turističkih vodiča u Varaždinu, a to, s obzirom na iznimnu kvalitetu svih članova varaždinskog Društva turističkih vodiča i pratitelja, govori mnogo. Pun je ideja, sugestija i prijedloga, ima široko i duboko znanje o Varaždinu i njegovim tajnama, koje rado prenosi kolegama, a zbog svojeg šarma i rječitosti iznimno je tražen i od domaćih, ali i stranih gostiju. 2011. je dobio nagradu za najboljeg turističkog vodiča u Hrvatskoj, a svoje je stručne standarde od onda, još više podigao.

RECEPCIJSKI DJELATNIK - Nikolina Hudoletnjak

Rad na recepciji jedan je od najzahtjevnijih, ali i najljepših u cijelom turističkom sektoru. Recepcijski djelatnici su često prvi i posljednji kontakt turistima u gradu, a njihov osmijeh, energija, poduzetnost i profesionalnost može od ugodnog boravka u nekoj destinaciji, napraviti nezaboravno iskustvo. Gospođa Hudoletnjak je karijeru u Hotelu Varaždin počela
još kao učenica, a svojim profesionalizmom, ljubaznošću i timskim radom, kako goste tako i svoje kolege, svakodnevno oduševljava.

KONOBAR - Kristijan Malarić
Kristijan Malarić već pet godina radi kao voditelj sale u Park Boutique hotelu u Varaždinu. To je rezultat ne samo predanog rada i profesionalizma već i kontinuiranog ulaganja u svoje znanje i vještine. Omiljen je među kolegama koje svakodnevno usmjerava i savjetuje, a posebnu pozornost posvećuje radu s učenicima na praktičnoj nastavi pomažući tako educirati nove generacija vrhunskih profesionalaca u varaždinskom turizmu.

KUHAR - Karlo Štorga

Varaždinska gastro scena je u snažnom razvoju, a jedan od najmlađih ali već veoma uspješnih kuhara na njoj je gospodin Karlo Štorga iz restorana Bedem. Iako ima samo 21 godinu i samo dvije godine radnog iskustva, Karlo je sudjelovao na više međunarodnih kuharskih natjecanja, te je osvojio i brojne nagrade, između ostalih i broncu na Kulinarskoj Olimpijadi 2020. na kojoj je kao pomoćnik bio dio hrvatskog nacionalnog seniorskog tima. Sa svakog natjecanja na kojem je sudjelovao vratio se s medaljom, što je izvanredan uspjeh za mladog i talentiranog kuhara.

DJELATNICA HOTELSKOG DOMAĆINSTVA - Mirjana Skupnjak

Hotelska industrija vrvi raznim važnim poslovima koji su svi dio slagalice koja dovodi do zadovoljnog gosta, kojemu boravak u nekom gradu ostaje u lijepom sjećanju. Gospođa Skupnjak, kao djelatnica hotelskog domaćinstva Hotela Turist u Varaždinu svojom predanošću radu, odgovornošću, organizacijskim sposobnostima, pedantnošću i timskim
duhom uvelike doprinosi uspjehu svoje hotelske kuće.

PRIVATNI IZNAJMLJIVAČ - Marijan Košćak

Raznolikost ponude nekog grada značajno doprinosi atraktivnosti same destinacije, a kuće za odmor, u vlasništvu malih turističkih subjekata upravo su idealan oblik iskazivanja kreativnosti i posvećenosti turizmu. Gospodin Marijan Košćak je 2018. godine otvorio kuću za odmor North West House na mirnoj lokaciji nedaleko Varaždina, a njezino uređenje, povoljna lokacija i ugođaj učinili su ju uspješnom pričom varaždinskog turizma. Najviše im gostiju dolazi iz Češke, Poljske i Slovačke, a uz sve pogodnosti, riječ je i o jednoj od „Cyclist Welcome“ kuća za odmor.

POLICIJSKI SLUŽBENIK - Spomenka Čolo

Sigurnost gostiju nije jedini zadatak policijskih službenika i službenica u turističkom kontekstu. Turisti ih vrlo često i rado priupitaju za brojne servisne i turističke informacije i savjete, a njihov osmijeh, susretljivost, poznavanje jezika i simpatičnost izuzetno su važan dio dojma. Gospođa Spomenka Čolo u policiji radi već punih 28 godina, a tijekom turističke sezone njezina sklonost timskom radu, stručnost, komunikativnost i prilagodljivost dolaze
posebno do izražaja.

VATROGASAC - Vanja Lončar

Gospodin Vanja Lončar je interventni vatrogasac, stručnjak za spašavanje s visina i dubina, vatrogasac ronilac, speleolog i voditelj brodice tako da zapravo postoji vrlo malo situacija u kojima on ne bi mogao biti od presudne pomoći. Izuzetno stručan, ljubazan i strpljiv te daje svoj veliki doprinos osjećaju sigurnosti koji je toliko bitan za turističku destinaciju.

DJELATNIK U HORTIKULTURNOM UREĐENJU - Ivica Korpar

Jedan od najvažnijih dojmova o nekom gradu na posjetitelje ostavlja uređenost, urednost i kreativnost njegovih zelenih površina. Gospodin Korpar, kao višegodišnji djelatnik poduzeća Parkovi, radi na hortikulturnom uređenju Varaždina, posebno njegovih cvjetnih gredica, skultptura, rotora i parkova. Svoje znanje i iskustvo ulaže u uljepšavanje grada stvarajući predivne cvjetne gredice kako bi dojam Varaždina i građanima i posjetiteljima bio ljepši i ugodniji.

DJELATNIK NA POSLOVIMA ČIŠĆENJA I ODRŽAVANJA JAVNIH POVRŠINA - Tomica Bencek

Čistoća grada, pogotovo tijekom nekog od brojnih varaždinskih festivala, izuzetno je važan dio identiteta destinacije. Za čistoću Varaždina se, među ostalim djelatnicima komunalnog poduzeća Čistoća, brine i gospodin Tomica Bencek. On je motiviran za izvršavanje radnih zadataka, pokazuje visoku organizacijsku sposobnost, samoinicijativu, sposobnost prilagodbe različitim vremenskim uvjetima i radu na otvorenom, a razvio je i "oko za detalje" tako da mu nikakvo onečišćenje gradskih ulica ne može promaknuti.