FOTO Biciklisti-hitnjaci tijekom Špancirfesta zabilježili nekoliko intervencija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Biciklisti-hitnjaci tijekom Špancirfesta zabilježili nekoliko intervencija

M.P./Varaždinske vijesti | 25.8.2016. u 18:32h | Objavljeno u Aktualno

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim.mr. Maja Grba-Bujević, dr.med. danas poslijepodne je u pratnji ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruže Jelovac, rukovoditeljice Uprave za stručne poslove Zavoda Jasminke Begić te dožupana Alena Kišića obišla lokacije HZHM-a na Špancirfestu te porazgovarala s članovima tima hitne medicinske pomoći na biciklima.

- Otkako je osnovan, županijski Zavod pokazuje mnogo napretka i daje pregršt inicijativa, a biciklisti-hitnjaci jedna su od njih. Varaždin me danas podsjetio na London koji još od 2000. godine ima takvu službu na biciklima i prate njihove rezultate te možemo kazati da su oživljavanje unaprijedili za 15-ak posto u odnosu na prijašnje stanje - kazala je Grba-Bujević.

Zadovoljna je što su, uz postojeće timove u redovnoj službi, na Špancirfestu prisutni i biciklisti-hitnjaci koji u kratkom roku, unatoč velikoj gužvi, mogu doći do ozlijeđenih osoba i pružiti im pomoć. Prema riječima Smoljanca, biciklisti-hitnjaci ovih su dana imali nekoliko intervencija.

- Naši su biciklisti-hitnjaci ovdje kako bi educirali stanovništvo i goste koji dolaze, a bilo je i intervencija od čega je jedna bila i teža. Radilo se o lomu ruke, no sve je bilo riješeno do dolaska hitne pomoći s vozilom. Povratne informacije su odlične, ljudi su odlično prihvatili naše bicikliste-hitnjake i mislim da je ovaj projekt bio pun pogodak – naglasio je Smoljanec.

Galerija slika