EU projekt triju županija: cjeloživotno učenje je odgovor na izazove tržišta rada

Napisao/la: -
Sudionici okruglog stola Sudionici okruglog stola

„Cjeloživotno učenje kao odgovor na izazove tržišta rada“ naziv je okruglog stola koji je jučer održan u Varaždinu u sklopu EU projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“.

Ukupna vrijednost projekta je 962.987,25 kuna, što se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri Međimurska i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

- Kao nositelji projekta, smatrali smo da s Varaždinskom i Međimurskom županijom, koji su kvalitetni partneri, možemo pokrenuti suradnju gospodarsko-socijalnih vijeća i pokazati koliko je važno da surađuju lokalne zajednice, ali i sindikati te sami poduzetnici. Projekt je bogat aktivnostima, a ovaj treći i posljednji okrugli stol u sklopu projekta je doprinos za cjeloživotno učenje, koje je izuzetno bitno na tržištu rada – istaknula je Bojana Hribljan, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na tržištu rada situacija se potpuno promijenila, napomenuo je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

- Dok su naši roditelji imali sigurnost radnog mjesta, danas su češća premještanja na drugo radno mjesto, prekvalifikacije i otpuštanja, što donosi nesigurnost za radnike. Model kojem teži Europa je fleksi-sigurnost, što znači da radniku neće biti osigurano radno mjesto nekoliko desetljeća, ali će mu se osigurati da lakše nađe novi posao. Kad je u pitanju Varaždinska županija, prepoznali smo potrebu da se strukovna zanimanja učine što atraktivnijima kako bi se što više djece upisivalo u ta zanimanja, za kojima postoji potreba na tržištu rada – rekao je Vugrin.

S istim problemom susretali su se i u Međimurskoj županiji.

Niz godina problem je bio što su iz srednjih škola izlazili kadrovi koji nisu mogli naći posao. U suradnji s našim srednjim školama uspjeli smo to promijeniti – rekao je zamjenik župana Josip Grivec.

Kad je u pitanju obrazovanje odraslih, u Hrvatskoj je svega 2,4 posto odraslih od 15 do 64 godine uključeno u različite programe cjeloživotnog obrazovanja, dok je na razini Europske unije taj prosjek 15 posto, napomenuo je Vitomir Begović, konzultant za tržište rada.

- U tri županije bilježimo nepovoljna demografska kretanja, starenje stanovništva i produžetak radnog vijeka, ali istovremeno na tržištu rada poslodavci traže fleksibilniju radnu snagu i univerzalnije obavljanje poslova. Sve to upućuje na potrebu cjeloživotnog učenja kako bismo postojeće radnike zadržali što dulje u svijetu rada, a gospodarstvu i uslužnim djelatnostima osigurali odgovarajuću radnu snagu – rekao je Begović.

- Treba stimulirati sve ljude, zaposlenike i one koji ulaze u svijet rada da jednostavno prihvate cjeloživotno učenje kao normalno, a ne ekskluzivno. Stalno se moramo educirati i informirati, posebno u današnjem svijetu i tempu života koji sa sobom nosi – napomenuo je Vitomir Tafra, znanstveni savjetnik za cjeloživotno obrazovanje.

Ozren Bosanac, predstavnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, također je napomenuo da je cjeloživotno učenje iznimno važno u današnje vrijeme iznimno brzih promjena u tehnologiji i društvu.

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.