Enes Garibović za transparentnu javnu upravu i uvođenje građanskog odgoja u škole Foto: Ilustracija/HDZ

Enes Garibović za transparentnu javnu upravu i uvođenje građanskog odgoja u škole

VV | 17.3.2021. u 18:26h | Objavljeno u Aktualno

- Gradskom odboru HDZ-a zahvaljujem se na jednoglasnoj podršci mojoj kandidaturi i mojem programu u kojem se zalažem za transparentnu javnu upravu (projekt "Smart City“), uvođenje građanskog odgoja u varaždinske osnovne škole i uvođenje financijskih potpora mladim obiteljima - rekao je Enes Garibović.

- HDZ odlučio: Enes Garibović bit će zamjenik Alena Runca u utrci za gradonačelnika

Diplomirani inženjer, inače dobitnik Rektorove nagrade na Fakultetu elektrotehnike i računarstva objasnio je na što se konkretno odnosi njegov projekt "Smart City – "Pametni grad“.

- Integracijom informacijske i komunikacijske tehnologije i raznih fizičkih uređaja povezanih s IoT (Internet Stvar) mrežom, optimizirali bismo efikasnost gradskih operacija i usluga i sve to povezali s građanima, koji bi tako po prvi put dobili priliku u stvarnom vremenu nadgledati što se u gradskoj upravi događa - najavljuje Garibović koji je svjestan da ga većina građana prepoznaje kao sportaša.

- Možda ih baš zbog toga iznenađuje moj politički angažman. No, upravo zato bih želio biti taj koji "probija led" za veći broj mladih koji će u budućnosti sudjelovati u procesu donošenja odluka, a što je moguće jedino ako odmah pristupimo uvođenju građanskog odgoja u varaždinske osnovne škole. Mladima potom moramo omogućiti i "lakši start", odnosno uvesti financijske potpore koji će im olakšati početak i spriječiti njihov odlazak iz Varaždina - kaže Garibović.

Označeno u