Dvoje novooboljelih iz Zagreba su djelatnici KB Dubrava; sprema se evakuacija bolnice

MGA/VV | 15.3.2020. u 13:28h | Objavljeno u Aktualno

Dvoje novooboljelih pacijenta od koronavirusa u Zagrebu liječnici su KB Dubrava, prenose nacionalni mediji, a informaciju je Dnevnik.hr-u potvrdio i šef HZJZ-a, dok N1 televizija javlja da će se bolnica evakuirati.

Širenje zaraze novim korona virusom na zdravstvene djelatnike u svim je zahvaćenim žarištima značajno doprinjelo i ubrzalo širenje Covida-19 virusa na opću populaciju.

Zbog toga će najvjerojatnije biti evakuirana cijela bolnica tj. pacijenti će biti prebačeni u ostale zagrebačke bolnice, a oni koji su čekali na zahvate bit će otpušteni kućama.

"Prijedlog je da KB Dubrava, s obzirom da je virus 'ušao' u bolnicu, postane tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. Uredba koju je donio ministar, a po kojoj zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti 'seljeni' iz jedne u drugu ustanovu, temelj je za budući rad u KB Dubrava odnosno u ispomoć će im dolaziti liječnici iz drugih zagrebačkih bolnica koji se bave intenzivnom skrbi. KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice preuzet će sve pacijente na hitnim prijemima koji bi inače bili liječeni u KB Dubrava.", prenosi Jutarnji list.