Dvoje dobitnika nagrade za životno djelo Grada Varaždina ove godine dolazi iz zdravstva

MGA | 19.11.2021. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Na 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina u petak, 26. studenog, naći će se i Odluka o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima i organizacijama za 2021. godinu.

Među dobitnicima nagrade za životno djelo su dva imena s područja zdravstva. Sjepanu Čuseku nagrada se dodjeljuje za postignute rezultate na unaprjeđenju zdravstva te za dugogodišnji predani rad u varaždinskoj općoj bolnici na području hitne medicine. Slavenki Majski Cesarec nagrada se uručuje za dugogodišnji i predani rad u promicanju zdravlja te za rezultate od posebnog značaja za unaprjeđenje zdravstva, posebno medicine rada.

Nenadu Opačiću nagrada za životno djelo pripada za djela od posebnog značaja za unaprjeđenje likovnih umjetnosti i kulture te promicanje vrijednosti grada Varaždina, a Ivanu Rukljiću za osobit doprinos u oslobađanju grada Varaždina, promicanje ugleda grada Varaždina te omogućavanje uspostave suvereniteta i izgradnju demokracije u RH.

Nagrada Grada Varaždina dodjeljuje se Aleksandri Saši Božović, za najviše zasluge u promicanju znanosti te iznimne rezultate na području matematike. Goranu Mihaliću nagrada se dodjeljuje posthumno, za izniman doprinos u obrani suvereniteta i stvaranje Republike Hrvatske, očuvanje istine o Domovinskom ratu i doprinos ugledu grada Varaždina. Ireni Vrdoljak nagrada Grada dodjeljuje se kao dugogodišnjoj predsjednici Društva multiple skleroze Varaždinske županije za predani rad, humanitarno djelovanje te skrb za osobe oboljele od multiple skleroze i osobe s invaliditetom.

Plaketa Grada Varaždina dodjeljuje se DVD-u Biškupec za dugogodišnji doprinos zaštiti ljudi i imovine te promicanje plemenitih ideja na kojima počiva dobrovoljno vatrogastvo. Srebrenki Golubić plaketa se dodjeljuje za 40 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja te za promicanje obrtništva grada Varaždina. Među ostalim dobitnicima gradske Plakete su Klub podvodnih aktivnosit "Drava" Varaždin, KUD Hrvatske željeznice Varaždin i NK Sloboda Varaždin.

Medalje Grada Varaždina dodjeljuju se Sofiji Cingula i Darku Rušecu (projektaočuvanja glazbene ostavštine kompozitora Ivana Padovca), Udruzi Specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin, Marijanu Husaku (Gimnazija Varaždin), Tomislavu Cvetku (poduzetništvo) i Rudolfu Kišičeku (trgovina i poduzetništvo).