Dva tjedna prije početka nastave nova dvorana VI. OŠ Varaždin dobila uporabnu dozvolu Foto: Grad Varaždin

Dva tjedna prije početka nastave nova dvorana VI. OŠ Varaždin dobila uporabnu dozvolu

VV | 26.8.2019. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nova školsko-sportska dvorana VI. OŠ Varaždin prošla je tehnički pregled i dobila je uporabnu dozvolu za izvedenu rekonstrukciju škole, izvjestili su iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je sa suradnicima obišao završne radove na VI. osnovnoj školi u Varaždinu.Tehnički pregled za postupak izdavanja uporabne dozvole bio je 21. kolovoza, dok je dan kasnije izdana uporabna dozvola za izvedenu rekonstrukciju škole, odnosno 2500 kvadrata novoga prostora.

Novoizgrađena dvorana je dvodijelna, što znači da se time omogućuje da dva razreda istovremeno održavaju nastavu iz tjelesnog, a da pritom ne ometaju jedni druge. Izgrađene su nove učionice i kabineti za STEM područja, proširena je i uređena  blagovaonica i nova školska knjižnica, te novi kabineti za pedagoga, logopeda i psihologa.

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo kako će se ovim zahvatom bitno poboljšati uvjeti nastave i pedagoškog procesa na školi općenito.

- Ovo je najveća gradska škola koja postiže odlične rezultate kad je riječ o školskim natjecanjima, te koja provodi pet velikih europskih projekata. Grad Varaždin je izdvojio iznos od 15 milijuna kuna koji su bili potrebni za nadogradnju, što je daleko niže od prethodnog modela JPP-a o kojem se razmišljalo, a  koji je trebao stajati oko 160 milijuna kuna. Srećom se od tog modela odustalo 2013. godine. Ovime sada sve škole u gradu Varaždinu, uz obnovu II. i V. osnovne škole,  imaju sve potrebne uvjete za školu otvorenih vrata odnosno jedno smjensku nastavi - rekao je Čehok.

Označeno u
Galerija slika