Dubrovčani se na FB-u žale na ruševnu kuću u vlasništvu Radimira Čačića, s koje padaju crijep i fasada

VV | 4.1.2022. u 16:20h | Objavljeno u Aktualno

Građani Dubrovnika na društvenim mrežama, kako prenose mediji, posljednjih dana dijele fotografiju dubrovačke nekretnine bivšeg varaždinskog župana Radimira Čačića. Prvi čovjek Narodne stranke - Reformisti već godinama posjeduje ruševnu kuću u strogoj dubrovačkoj gradskoj jezgri koja sve te godine stoji u istom stanju.

- Sjaj i bijeda grada - napisala je jedna korisnica Facebooka te priložila fotografiju krova Čačićeve kuće u Ulici na Andriji.

Drugi je napisao da s kuće na ulicu padaju crijepovi i dijelovi fasade komentirajući da "izgleda da nitko ne smije ništa poduzeti te da gradske vlasti za to znaju". Korisnik je dodao da na tu lokaciju "već 11 godina dolaze sve inspekcije", ali da "ne smiju ništa poduzimati" jer će "izgubiti posao".

Supružnici Čačić nekretninu su namjeravali preurediti za ljetovanje, a na prostoru Dubrovnika imaju još jednu nekretninu, u Zlatarskoj ulici, koja se urušila prošle godine, kako je izvjestio lokalni list i prenijela državna televizija. Hina je tada objavila izjavu u kojoj se Čačić zbog toga ispričao te je najavio da će u roku od dva mjeseca krenuti s obnovom kuće.

Označeno u