Država sudskim putem vraća u posjed zemljište na “vojnoj ekonomiji”

vv | 21.10.2024. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Republika Hrvatska vodi na varaždinskom Trgovačkom sudu postupak protiv Jurice Cafuka iz Domitrovca radi predaje u posjed državnog zemljišta na kojem uzgaja zelje i druge poljoprivredne proizvode.

- Grad Varaždin je za neizgrađeno građevinsko zemljište na prostoru bivše “vojne ekonomije” do sada raspisao dva javna natječaja, sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Prvi natječaj je bio raspisan 20. listopada 2021. godine, ali je poništen na prijedlog predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, odnosno stranke Reformisti.Gradsko vijeće je ponovo raspisalo javni natječaj za zakup predmetnog zemljišta 28. studenog 2023. godine, doznajemo od dr.sc. Tomislava Bogovića, višeg stručnog savjetnika za imovinu i vođenje registra u Odsjeku za raspolaganje imovinom i stambeno gospodarstvo Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina.

Kako napominje, prije raspisivanja javnog natječaja, odnosno početkom 2023. godine, Grad Varaždin je, nakon ispekcijskog nalaza o neovlaštenom korištenju zemljišta od strane Jurice Cafuka, pokrenuo postupak pred nadležnom državnim odvjetništvom, koji je trebao završiti predajom zemljišta u posjed Gradu Varaždinu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...