Dogovorili se vjerovnici Varteksa, Kaufland na kraju ipak kupuje zemljište? Foto: Ilustracija

Dogovorili se vjerovnici Varteksa, Kaufland na kraju ipak kupuje zemljište?

Poslovni.hr | 15.12.2022. u 09:57h | Objavljeno u Aktualno

Prema neslužbenim informacijama Poslovnog.hr, dogovorena je kupnja Varteksovog zemljišta od strane Kauflanda, što znači i da je postignut dogovor među razlučnim vjerovnicima, odnosno prihvaćena je raspodjela novca na tragu Varteksovog prijedloga.

Za navedenu transakciju izdano je pisma namjere, kao i brisovna očitovanja te tabelarno jamstvo od strane Kauflanda, što bi značilo da je novac položen na račun, jer je prema navodima Poslovnog.hr 99 posto posao zaključen.

Nakon službenog potpisivanja ugovora u petak u Zagrebu uslijedit će isplata kojom će novac biti podijeljen već u ovoj kalendarskoj godini. U sklopu toga je predviđena i isplata 450.000 kuna NK Varaždinu na temelju kupnje zemljišta, a za pomicanje rotora, kao i 2,6 milijuna kuna za rušenje građevinskog objekta jednoj zagrebačkoj tvrtki.

Grad Varaždin je u cilju postizanja rješenja bio veoma konstruktivan, a s ovom uspješno okončanom transakcijom varaždinska kompanija izbjeći će rizik mogućeg pokretanja ovrhe od strane vjerovnika, a to znači i rizik od upadanja u blokadu, pa onda i prijetnju stečaja.

Varteks iz ove transakcije prema neslužbenim informacijama Poslovnog.hr ne bi dobiva ni lipu, ali se za visinu prodanog dijela miču hipoteke, a dug se smanjuje za 27 milijuna kuna. Također, otvara se mogućnost za daljnje prodaje nekretnina o kojima se navodno već pregovara u cilju kompletiranja izlazne strategije iz zone rizika.

Označeno u