Divjak se oprostila od ministarske fotelje: Fuchsu ostavila plan za provedbu nastave na daljinu Foto: Facebook/Blaženka Divjak

Divjak se oprostila od ministarske fotelje: Fuchsu ostavila plan za provedbu nastave na daljinu

IHR/Varaždinske vijesti | 24.7.2020. u 11:14h | Objavljeno u Aktualno

- Iza nas je 1.140 dana napornog rada i odricanja i, iako se za fotografiju nismo uspjeli okupiti u punom sastavu, vrijeme je da se prigodno oprostimo. Novom ministru i njegovom kabinetu u nasljeđe ostavljamo Akcijski plan za provedbu nastave na daljinu koji će mu, vjerujem, biti od koristi ove jeseni, ali i projekt cjelodnevne nastave koji će, nadam se, uskoro zaživjeti kako naši učenici ne bi bili posljednji u EU po pitanju broja sati u obveznom obrazovanju – napisala je jučer na svojem Facebook profilu sad već bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Zahvalila se svima koji su protekle tri godine doprinijeli promjenama u obrazovanju.

- Naravno, nije uvijek bilo lako, ali smo nalazili načine kako premostiti i najteže prepreke koje su nam se našle na putu. Oni koji žele promijeniti stvari u sustavu neće u njemu dobiti podršku za to pa moraju toga biti svjesni od početka. Ja sam bila. Svima nam želim da na nastavak promjena više ne čekamo desetljećima jer su one neophodne našim učenicima i studentima, ali i cijelom društvu – poručila je bivša ministrica znanosti i obrazovanja.

Primopredaja ministarskih ovlasti održana je danas u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, čime je Ministarstvo od danas službeno preuzeo Radovan Fuchs, koji je već bio na toj poziciji i to od srpnja 2009. do prosinca 2011. godine. 

Označeno u