Damir Habijan: Očekujem prosvjed SDP-a uz Špancirfest!

VV | 13.8.2023. u 13:55h | Objavljeno u Aktualno

- Uz Špancir 2023. očekuje nas i prosvjed SDP-a uz podršku zastupnice Barbare Antolić Vupore protiv poskupljenja javne usluge odvoza otpada - stoji u naslovu objave Facebook stranice Damira Habijana koji smatra da se najava poskupljenja cijene odvoza otpada kosi s obećanjima i javnim istupima SDP-a kada su se protivili i najavili da neće doći do poskupljenja cijene odvoza otpada.

"- 2018. godina SDP / Marković / Bosilj: "Reakcija građana i njihove kritike upućene gradskoj vlasti pokazuju da Varaždinci nisu ovce za šišanje. Kako bi što prije došlo do smanjenja računa, Klub vijećnika SDP-a je u proceduru za Gradsko vijeće poslao akt izmjene Odluke o obavljanju javne usluge prikupljanja otpada."

- 2019. godina SDP / Bosilj / Marković: "Povećanje cijene odvoza otpada je posljedica lošeg rada gradske uprave."

- veljača 2023. SDP / Marković: "Cijena odvoza otpada neće rasti, ali dugoročno postoji problem pronalaska radnika."

- ožujak 2023. SDP / Bosilj: "Građani Varaždina neće plaćati veću cijenu prikupljanja komunalnog otpada."

- kolovoz 2023. SDP / Bosilj / Marković: "Poskupljenje po litri otpada bit će 123 posto" / "Cijena odvoza jedne kante od 120 litara u domaćinstvima porasti će s 1,39 eura na 3,11 eura. U zgradama s 12,76 eura na 28,49 eura."

Kronologija jasno pokazuje kako se mijenja i narativ i djelovanje. Jedna retorika i postupci kad si u oporbi, druga kada si na vlasti. Ipak, očekujem bar malo dosljednosti kod SDP-a, pa da imamo nekoliko prosvjeda na Korzu, kaznene prijave.

Očekujem da će na prosvjedu, kao i 2019. godine, biti i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora koja nadam se da misli kako su Bosilj i Marković 2019. godine mislili da misle da cijena odvoza otpada ne smije rasti, odnosno da su tako mislili i misle i 2023. godine‼️"