Članovi JVP-a uklanjali srušena stabla, a DVD-a Vinica gasili požar kuće

M.P./Varaždinske vijesti | 29.6.2017. u 08:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na desetke tehničkih intervencija imali su ponovno zbog obilne kiše i jakog vjetra tijekom protekle noći i rano jutros članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem županije te članovi JVP-a grada Varaždina.

JVP je izvijestio kako su njihovi članovi na području grada Varaždina noćas imali tri intervencije uklanjanja srušenih stabala, i to u Međimurskoj ulici, Ulici Ivana Milčetića te u Ulici Zrinskih i Frankopana. U toj se ulici na balkon zgrade na broju 8 stablo srušilo stablo zbog čega su trojica članova JVP-a na intervenciju morali s autoljestvama. Stablo su potom brzo izrezali i uklonili uz pomoć motorne pile.

Članovi DVD-a Vinica ujutro iza 5 sati primili su pak dojavu kako u Goruševnjaku gori napuštena kuća. Vatrogasci su brzo izašli na teren i ugasili požar, a nagađa se kako je on izbio uslijed udara groma.

Tri intervencije imali su i članovi DVD-a Strmec Podravski pri čemu su se dvije odnosile na uklanjanje srušenih stabala, a jedna na ispumpavanje vode. Usto, vatrogasci su uklanjali i srušena stabla u Ulici Ljudevita Gaja u Novoj Vesi te u Šaši i u Bisagu.

Inače, varaždinski Područni ured za zaštitu i spašavanje zaprimio je šest poziva o srušenom drveću te jedan poziv o srušenom prometnom znaku i nakrivljenom rasvjetnom stupu.

dvd bednja

Označeno u