Tko će poljoprivrednicima iz cestičkog kraja pokriti štetu zbog divljih svinja? Foto: Krešimir Đurić

Tko će poljoprivrednicima iz cestičkog kraja pokriti štetu zbog divljih svinja?

Tamara Bregović | 6.6.2022. u 16:00h | Objavljeno u Aktualno

- Dođe u red kukuruza i njuškom ide po redu i onda sve izvade van. Uništile su mi 62 reda kukuruza, njiva je duga oko 700 metara. Uništile su usjeve od ceste sve do šume! – nezadovoljno nam je ispričao Branko Korotaj, poljoprivrednik iz Velikog Lovrečana u Općini Cestica kojem su divlje svinje ovog proljeća pojele usjeve. 

Na problem s divljim svinjama u cestičkom kraju upozoreno je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, jer štete su velike.  

- Dosad su mi divlje svinje uništile oko četiri i pol hektra kukuruza, od deset koliko ukupno obrađujem - rekao je i dodao kako se poljoprivrednici iz njegovog kraja najviše boji jeseni.

- Ove godine su sadili kukuruz i dva, tri puta, a sada se boje što će svinje napraviti najesen, kada bude mladi kukuruz. Ne pojedu sve, ali bace na zemlju. Idu na sve vrste kukuruza. I u tikve idu kad su zrele! Kad su gladne, ne biraju – istaknuo je...

Pokriva li štetu osiguranje i što kažu lovci iz lokalnog lovačkog društva pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...