FOTO: Centar za mlade Grada Varaždina dobio nove prostore u Preradovićevoj Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Centar za mlade Grada Varaždina dobio nove prostore u Preradovićevoj

| 11.1.2016. u 15:24h | Objavljeno u Aktualno

Centar za mlade Grada Varaždina preselio je na novu adresu, u nove prostore u Preradovićevoj ulici čime je riješen dugogodišnji problem smještaja udruga mladih u gradu Varaždinu.

Novi prostori Centra za mlade u Preradovićevoj ulici površine su 605 metara kvadratnih s dvorištem veličine 523 metra kvadratna.

Preseljenje se planiralo još u studenom prošle godine, no prostore je koristio Radio Varaždin koji je izašao iz zgrade u Preradovićevoj nešto kasnije nego što je bilo prvotno planirano.

- Već dugi niz godina Grad Varaždin pokušava riješiti problem prostora za mlade. Pokušali smo to napraviti 2013. godine s Domom željezničara kroz ugovor na petogodišnje korištenje. Međutim, od tada do danas nismo uspijeli dobiti taj prostor na korištenje na duže vrijeme, a pogotovo ne u vlasništvo, što bi onda opravdavalo jako veliki iznos ulaganja u taj objekt da bi on mogao biti funkcionalan i služiti svrsi Centra za mlade - rekao je gradonačelnik Goran Habuš na primopredaji ključeva novih prostora Savjetu mladih Grada Varaždina.

Prostor su obišle udruge okupljene u Centru za mlade, Savjet mladih i predstavnici Grada Varaždina, a uskoro će se i raspisati natječaj kojim će se odabrati upravitelj prostora.

- Neka od udruga mladih temeljem svog programa upravljat će prostorom i biti za njega odgovorna. Ova primopredaja ključeva je znak da je Savjet napravio jedan presedan. Mi nismo željeli upravljati tim prostorom, već smo odlučili da ćemo prostor putem natječaja dati samim udrugama na upravljanje kako se kasnije ne bi insinuiralo da se politika miješa u njihov rad ili slično. Tim natječajem želimo razvijati Centar za mlade, da on dobije na konzstentnosti i da sadržaji koji se nude u Centru budu iz godine u godinu bolji - istaknula je Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Galerija slika