Čehok najavio dva nova rotora i pješački pothodnik kod Varaždinskog groblja Foto: Grad Varaždin

Čehok najavio dva nova rotora i pješački pothodnik kod Varaždinskog groblja

Varaždinske vijesti | 30.1.2019. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

U Gradskoj vijećnici danas je održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina na kojoj je bilo riječi o stanju sigurnosti u 2018. godini.

Načelnik PU Varaždinske Predrag Benčić podnio je Izvješće o stanju sigurnosti za proteklu godinu te je naglasio kako rezultati ukazuju na povećanje kaznenih djela za 9 posto, a najzastupljenija su kaznena djela provale i teške krađe. Tom prilikom načelnik je još jednom pozvao sve građane da čuvaju svoju imovinu, zaključavaju kuće i eventualno uvedu neke dodatne mjere zaštite kako bi se onemogućilo daljnje povećanje broja kaznenih djela provale i krađe.

Prekršaji vezani uz remećenje javnog reda i mira su u padu, ali je zabilježen porast prekršaja uz zlouporabu opojnih droga. Najveći problem u Varaždinu i dalje predstavljaju krađe bicikala kojih je u 2018. godini evidentirano 316, ali u odnosu na 2017. godinu taj broj je ipak u padu.

Što se prometa tiče, prošle godine su na području grada zabilježene dvije smrtno stradale osobe što je istovjetan broj 2017. godini. Broj prometnih nesreća također je nepromijenjen u odnosi na godinu prije, a najveći broj nesreća zabilježen je u Optujskoj i Koprivničkoj ulici, Ulici Pavleka Miškine te Kapucinskom trgu.

Gradonačelnik Ivan Čehok zadovoljan je stanjem za proteklu godinu, naročito smanjenjem broja biciklističkih nesreća i smanjenjem broja krađa bicikala te je naglasio da se građani Varaždina mogu osjećati sigurno. Istaknuo je kako je želja Grada da se u ovoj godini prometno riješe još neke frekventne i problematične lokacije u gradu kao što je varaždinsko groblje ili križanje Gospodarske i Biškupečke ulice.

- Naručili smo izradu prometnih rješenja i najvjerojatnije će se na te dvije lokacije graditi rotori s time da bi rotor kod varaždinskog groblja imao i pothodnik za pješake. Spremamo se i u rekonstrukciju pješačkih i biciklističkih staza u 2019. godini, ponovno smo se prijavili na državni projekt "Povećanje sigurnosti na cestama" s 1,8 milijuna kuna biciklističkih staza - izjavio je gradonačelnik te najavio novi projekt osiguranja velikih manifestacija i javnih skupova koji bi bio prvi takav projekt u RH.

Grad Varaždin je s Gradom Čakovcem i Gradom Ludbregom, a u suradnji s PU Varaždinskom, prijavio projekt izravno Europskoj uniji te ukoliko bude prihvaćen, ovim inovativnim tehnološkim rješenjem osiguravale bi se velike manifestacije poput Špancirfesta ili Adventa, odnosno Porcijunkulova ili Dana Svete nedjelje u Ludbregu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci