CECIIS 2021 s 43 znanstvena rada 111 autora potvrdio međunarodni značaj FOI-jeve konferencije:

vv | 16.10.2021. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Fakulteta organizacije i informatike (FOI) i Europske mreže EDEN održana je 32. međunarodna konferencija „Central European Conference on Information and Intelligent Systems“ – CECIIS 2021. Posvećena temi umreženog društva – Networked Society, ovogodišnje je izdanje konferencije održano u virtualnom izdanju.

Na početku konferencije, u srijedu, 13. listopada, sudionicima se obratio predsjednik Programskog odbora prof.dr.sc. Neven Vrček, dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te u ime pokrovitelja i sponzora ovogodišnje konferencije župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Nakon otvorenja, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta u L'Aquili (Italija) održao je predavanje na temu „Architecting Sustainable Software through Machine Learning: an experience report“, a profesorica Dunja Mladenić s Jožef Stefan Instituta (Slovenija) na temu „Artificial Intelligence in/for the Society“.

U tri dana trajanja konferencije prezentirana su 43 recenzirana znanstvena rada u autorstvu 111 autora, izložena kroz devet znanstvenih sekcija, a koji će biti objavljeni u Zborniku radova CECIIS 2021 konferencije. Znanstvenici čiji radovi su predstavljeni na konferenciji dolaze iz čak 15 zemalja što potvrđuje međunarodni značaj FOI-jeve konferencije.

Program konferencije je obuhvatio i dva akademska panela, na kojima je aktivno sudjelovalo više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Prvu panel raspravu na temu „Accelerating smart industry and digital transformation“ moderirao je prvog dana konferencije, u srijedu 13. listopada 2021., prof.dr.sc. Neven Vrček. Panelisti prof. Rastislav Igliar (Slovačka), prof. Dimitris Karagiannis (Austrija), prof. Slavko Vidović (Hrvatska) i prof. Henry Muccini (Italija) te moderator prof. Neven Vrček razgovarali su o tome što država i društvo mogu učiniti kako bi unaprijedili razvoj pametne industrije, odnosno kakvo je međudjelovanje glavnih dionika – poslovnih subjekata, znanstvene zajednice i regulatora potrebno za razvoj pametne industrije i doprinos općem razvoju suvremenih poduzeća.

Drugog dana konferencije, u četvrtak 14. listopada 2021. godine, sudionici druge akademske panel rasprave „Emerging research areas: the vision of journal editor" imali su prilike čuti o vizijama novih tema istraživanja obrazovne tehnologije od četiri glavna urednika iz različitih časopisa. Panel raspravu moderirao je izv.prof.dr.sc. Igor Balaban, a sudionici panela bili su i  prof. Wim Van Petegem (Belgija), prof. Josep M. Duart (Španjolska), prof. Denise Whitelock (UK) i prof. Alen Lovrenčić (Hrvatska).

Među paralelnim događajima, tijekom konferencije predstavljeni su i studentski radovi u sklopu Studentske sekcije koja je okupila 20-tak mladih istraživača iz Europe i SAD-a, a studentima omogućila razmjenu iskustva u internacionalnom okruženju. Voditeljice sekcije su prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš i prof.dr.sc. Victoria Appatova uz veliku podršku  prof.dr.sc. Enrique Mu i prof.dr.sc. Kamal Gella iz SAD-a te prof.dr.sc. Jozef Bushati, doc.dr.sc. Sidita Duli i Virtit Lesha iz Albanije.

Ovogodišnji CECIIS sponzorirale su tvrtke Infodom (zlatni sponzor), Oracle i DignetSoftware (srebrni sponzori) koje su se prezentirale u okviru sponzorske sekcije. Konferenciju su podržali i Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Uoči zatvaranja konferencije proglašen je najbolji znanstveni rad autora Luis de-Marcosa, Carlos Cillerueloa, Javier Junquera-Sáncheza naziva Mobile Continuous Authentication in eHealth: A case study for the ProTego project,  prezentiranog u sklopu sekcije 'Trends in Software Engineering“. Iskrene čestitke autorima!

Najavljeno je iduće izdanje konferencije - CECIIS 2022, koje će se održavati od 21. do 23. rujna 2022. s temom 'Smart Industry in post Covid-19 society '!

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci