"Čačićev Bedeković ko' Jeti, nije odradio nijedan spis, ali je dobio nagradu za ostvarene rezultate" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Čačićev Bedeković ko' Jeti, nije odradio nijedan spis, ali je dobio nagradu za ostvarene rezultate"

IHR/Varaždinske vijesti | 21.2.2022. u 10:47h | Objavljeno u Aktualno

- Broj zaposlenih je smanjen za 20 posto u vrijeme župana Čačića, preuzeto je 54 stanovnika iz Ureda državne uprave, postali smo najuspješnija županija po povlačenju sredstava po povlačenju EU sredstava iz fondova. Koliko se povećao broj zaposlenika u Županiji i koliko je natječaja još otvoreno? - zanimalo je vijećnika Reformista Mihaela Libera na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine.

Župan Anđelko Stričak rekao je kako bi o toj temi mogli puno razgovarati.

- Mi imamo zaposlenika koji su ostavili neizbrisiv trag iza sebe i zadužili mnoga pokoljenja. Zamislite vi to, u prošloj godini, od 1. siječnja do 31. prosinca naš zaposlenik Bedeković, koji radi u Upravnom odjelu za opću upravu, odradio je 0 predmeta. Ne da nije odradio, nije zadužio niti jedan predmet! Da li je vaše pitanje u tom smjeru? U Upravnom odjelu za opću upravu radi 29 zaposlenik koji su prošle godine odradili 182.072 predmeta odnosno, prosjek po zaposleniku je 6300 predmeta, ali taj naš zaposlenik, Čačićev zaposlenik – 0 . I sad je za zaslugu direktor. To nikome nije na svijetu uspjelo. Godinu dana dolaziš na posao, niti spis ne zadužiš - komentirao je župan Stričak.

Podsjetio je kako je prije toga Bedeković radio u Upravnom odjelu za graditeljstvo.

- To je jednostavno tako dobar Reformistički kadar da ga čak nema ni u u sutavu e-pisarnice niti e-dozvole. Ko' Jeti. Nema ga, a taj zaposlenik je Županiju koštao 209.000 kuna. I još, zbog svih tih napora dobio je nagradu za ostvarene rezultate u iznosu 2000 kuna. Jeste li pitali za takve zaposlenike? Hoćete li "zmetati" tih 30.000 kuna da podmirite štetu? - pitao se Stričak.

Dodao je kako je bivši župan, uz sve to, podijelio otkaze matičarkama.

- Mi smo trebali verificirati 172 crkvene knjige, a zasad ih je verificirano 49 – jer nema tko odrađivati. Našem zaposleniku Bedekoviću, čak ni to nisu dali raditi. I sad mi moramo tražiti pomoć susjednih županija, koje su to odradile, jer županima nije na pamet palo da podijele otkaze matičarkama. Ili moramo zaposliti nekoliko matičarki i taj posao će biti odrađen. Tak dobro je to funkcioniralo uz Reformiste - ustvrdio je župan Stričak.

Označeno u