Čačić žustro o Škori: "Niti ima program, niti ideju, niti će imati za sutra"

Marin Hižar | 23.7.2021. u 08:00h | Objavljeno u Aktualno

Radimir Čačić, bivši varaždinski župan, ovu je srijedu gostovao u programu “Novi dan" televizijske postaje N1. Prvotno se osvrnuo na pitanje sporova sa Slovenijom, naglasivši visoki interes Hrvatske u nadogradnji nuklearne elektrane Krško i daljnjeg razvijanja obnovljivih izvora energije. Isto tako, komentirao je ovotjednu ostavku Miroslava Škore s pozicije predsjednika Domovinskog pokreta.

Negirao je ikakve korelacije između Škore i Sanadera, te istaknuo kako "Sanader je to što je i u to vrijeme je mafija imala državu..sada ona upravlja samo pravosuđem". Nadalje, Škoro Čačića nije impresionirao kao politička figura.

-Ono što je vjerojatno je da on nije čovjek koji ima sposobnosti i sklonosti da se bavi operativnim političkim radom i vođenjem stranke, to i inače nije tako jako jednostavno, a vremenski je jako zahtjevno. Istaknut je kao simbol okupljanja svega ono što je za sebe smatralo da je čišće, bez prljavih ruku i bez nasljeđa prošlosti u odnosu na HDZ. To se okupilo, rezultat je bio odličan, no ni odličan rezultat, ako ga ne možeš realizirati, nije dovoljno dobar - rekao je Čačić za N1.

Smatra kako je Miroslavu Škori sasvim dosta politike. HDZ je, kaže Čačić, došao do svojih gornjih granica i zbog toga "iznutra ima puno njih koji traže sasvim druge vrste interesa i žele kapitalizirati taj rezultat".

-On u suštini, osim ovoga što sam rekao, niti ima program. niti ideju, niti će imati za sutra - kazao je Čačić.