Čačić predstavio kandidate za zamjenika i program

N.P. | 28.4.2017. u 20:34h | Objavljeno u Aktualno

Radimir Čačić, predsjednik Reformista, večeras je u hotelu Turist službeno objavio svoju kandidaturu za župana Varaždinske županije i predstavio svoje kandidate za zamjenike, Tomislava Paljaka i Roberta Vugrina, kao i listu kandidata za Županijsko vijeće. Ujedno je predstavio i svoj program za naredne četiri godine ali i usporedio projekte i investicije za vrijeme svojeg mandata od 2005.-2008. godine i propalih projekata i investicija za vrijeme osmogodišnjeg mandata sadašnjeg župana Štromara. Kao najveći Štromarov projekt naveo je jajomate.

Čačić upozorava da je u Varaždinskoj županiji danas situacija takva da radnici imaju najniže plaće, dok župan ima najvišu plaću župana u Hrvatskoj.

U svojem planu, Čačić se osvrnuo na korištenje Europskih fondova pomoćU kojih namjerava izgraditi preostale škole i dvorane, centre za starije osobe, izgradnju objekata Sveučilišta Sjever, Kampusa na Dravi i izgradnju objekata Zagrebačkog sveučilišta.
Između ostalog, pomoću fondova namjerava realizirati projekte kirurgije, hitnog prijema i dnevne bolnice, i projekt respiratornog centra u Klenovniku.

U Varaždinskim Toplicama namjerava izgraditi novi spinalni centar i medicinsko-stomatološki kompleks kako bi Toplice postale međunarodna destinacija medicinskog i zdravstvenog turizma. Uz to, namjerava realizirati projekt aglomeracije Varaždin i projekt vodoopskrbe i odvodnje za preostali dio županije.

U suradnji s Vladom Republike Hrvatske, poticat će poduzetnička ulaganja za industrije više dodane vrijednosti u industrijskim zonama, ali i ulagati u turizam županije. Među turističkim projektima su rekreacijski i zdravstveni centri u Varaždinskim Toplicama i u Novom Marofu, povezivanje kulturnog i vjerskog turizma u Varaždinu, Ludbregu, Lepoglavi i Trakošćanu ali i realizacija projekta Arboretum Opeka.

Kao jedan od većih projekata navodi Centar znanosti “Nikola Tesla” po modelu Kopernikus centra u Varšavi. Centar bi se izgradio na području Dravskog parka u suradnji sa Sveučilištem Sjever.