Čačić obišao radove u Maruševcu, Cestici i Peščenici Viničkoj, načelnici zadovoljni suradnjom Foto: Varaždinska županija

Čačić obišao radove u Maruševcu, Cestici i Peščenici Viničkoj, načelnici zadovoljni suradnjom

Varaždinske vijesti | 26.5.2020. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Koščaka, obišao je radove koji se izvode u općinama Maruševec, Cestica i Vinica. Obilasku je nazočio i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Krešo Horvat.

- S obzirom na to da je županija veliko gradilište i da se na svakome koraku nešto radi i gradi, zadovoljstvo nije iskazao samo župan Čačić nego i načelnici spomenutih općina Damir Šprem, Mirko Korotaj i Marijan Kostanjevac - priopćili su iz Županije.

260520_obilazak_zuc_1_Medium.jpg

- Cesta u Novakima u općini Maruševec je velika investicija, radi se o dionici dugoj kilometar i 950 metara i to je samo jedna od tri etape koju ovdje realiziramo. Vrijednost investicije je 400 tisuća kuna, sve financira ŽUC, a možemo reći da se radi o vrlo kvalitetnom sloju asfalta i sada rješavamo situaciju za duži niz godina – rekao je župan te dodao kako je u općini Cestica također investirano.

260520_obilazak_zuc_2_Medium.jpg

- Ovdje imamo proširenje ceste koju bi mogli kolokvijalno nazvati Cestica, ali tu se sad radi o vrlo ozbiljnoj cesti. Dionica je duga 850 metara, a ŽUC daje 280 tisuća kuna. Radi se o prvoj fazi rekonstrukcije, a druga faza će biti prekrivanje drugim slojem ukupnog prostora. Ono što posebno treba istaknuti je da će oko 400 domaćinstva s 4 tisuće građana imati četiri kilometara kraći put do centra – zaključio je župan, a na kraju obilaska u općini Vinica, u mjestu Peščenica Vinička, gdje se također radi na proširenju ceste, rekao je kako bi ceste trebalo proširiti barem na pet metara.

- Čeka nas još puno posla u svim općinama, no suradnja je svugdje zadovoljavajuća - istaknuo je župan.

- Hvala Županiji i županu Čačiću, ovime povećavamo sigurnost prometa, brinemo o ljudima i ovo je nastavak dobre suradnje Općine Cestica i Varaždinske županije. Cestica ima oko 240 kilometara nerazvrstanih i županijskih cesta, a Županija održava ukupno šesnaest kilometara – rekao je Korotaj.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem također je bio zadovoljan.

260520_obilazak_zuc_7_Medium.jpg

- Preko Novaka ide cesta za Ivanec i radi se o vrlo bitnoj dionici. Sve što dogovaramo s Županijom i ŽUC-om i realiziramo- rekao je načelnik Šprem, dok je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac rekao kako je suradnja Općine i Županije besprijekorna.

- Radovi idu po planu, naravno sve ovisi o vremenskim prilikama, ali za sad je sve u redu. Zadovoljan sam ovim projektom - rekao je Kostanjevac.

260520_obilazak_zuc_4_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_5_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_6_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_3_Medium.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci