Čačić o Kerekešu: "To je bila politička manipulacija, ne bih mu dao ni lipe da me netko pita” Foto: Ilustracija

Čačić o Kerekešu: "To je bila politička manipulacija, ne bih mu dao ni lipe da me netko pita”

IHR | 9.7.2020. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nezavisni vijećnik Mladen Rogina na današnjoj sjednici Županijske skupštine koja je zbog epidemioloških mjera održana u Glazbenoj školi u Varaždinu pitao je koliko je novaca prikupljeno u Fondu solidarnosti koji je formiran zbog pomoći obrtnicima uslijed koronakrize.

- Koliko je novaca prikupljeno i kome su novci otišli? Na državnoj razini je bilo velikih muljaža, firme su bili izdašni donatori izbornih kampanja, a dobile su potpore, što baš nije normalno – ustvrdio je Rogina.

Župan Čačić se složio s Roginom.

- I vi ste rekli da treba objaviti sve donatore i dobro je da se to objavljuje jer tako će se anulirati ovakva ludila trećerazrednog lokalnog glumca, koji se pojavio uz neobične likove iz HNS-a I SDP-a, da se njemu daju novci od invalida, a prenijeli su 670.000 kuna profita. Ja mu ne bih dao ni lipe, da me netko pita. To što imaš obraza javiti se da se uzme KUD-ovima i invalidima, a ima 670.000 kuna u džepu. To je bila politička manipulacija i hvala svima onima koji su sudjelovali u tome – osvrnuo se Čačić na nezadovoljstvo Jana Kerekeša, koji je dobio .

Podsjećamo, Jan Kerekeš je nekoliko dana uoči parlamentarnih izbora javno iskazao nezadovoljstvo zbog financijskih sredstava koja su mu dodijeljena na javnom natječaju za financiranje programa i projekata Varaždinske županije, odnosno dobivenih 3.000 kuna.

Roginu je zanimalo i može li se još više učiniti po pitanju transparentnosti proračuna, s obzirom na nedavno objavljene rezultate Instituta za javne financije.

- Varaždinska županije je dobila peticu, a malo „šteka” oko Voće, Sračinca i Novog Marofa. Možemo li to malo nadograditi? - zanimalo je nezavisnog vijećnika Mladena Rogine.

Čačić je ustvrdio kako je razina rasta transparentnosti sve viša i viša i oni koji su se imali s čime pohvaliti, već su to učinili, uključujući i Varaždinsku županiju.

- Ono što je posebno važno je da smo mi u samom vrhu. Na sjeveru, Zagorci i mi, "špica”, uvijek trajno prvi, 5,0. Toliko o tome. Najgori je Novi Marof od gradova, a od općina Donja Voća, a Sračinec se trudi da bude među njima. Može i bolje, sustav treba nadograditi, slažem se s vama – ustvrdio je Čačić.