ČAČIĆ NA OKUPLJANJU LIBERALA "Postajemo zarobljeno društvo, ovisno o državi, odnosno HDZ-u"

vv | 25.9.2022. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Narodne stranke REFORMISTI Radimir Čačić, potpredsjednica i saborska zastupnica Natalija Martinčević i tajnica stranke Alenka Kočiša Čičin Šain sudjelovali su na međunarodnoj konferencije u organizaciji IDS-a i krovne europske liberalne stranke ALDE u Puli. Konferencija liberala okupila je brojne predstavnike liberalnih stranaka, vodstva ALDE-a te organizaciju liberala iz zemalja Europske
unije.

Na konferenciji se raspravljao o novom valu konzervatizma koji pogađa Europu te zašto Hrvatska zaostaje po otvorenosti društva za razvijenim europskim državama i koje su kočnice prisutne. Posebno se govorilo o razlikama među hrvatskim regijama te koji su faktori doprinijeli različitom stupnju razvijenosti.

Predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić naglasio je kako „Hrvatska u zadnjih šest godina pada – sa stanovišta društva je gore, postajemo zarobljeno društvo. Tamo gdje su građani ovisni o državi, odnosno HDZ-u, ima manje slobode. Sustavnim preuzimanjem i svođenjem svih institucija ne samo države, na interes jedne stranke kroz desetljeća, postajemo nefunkcionalno društvo podobnosti i korupcije“.

Uz predstavnike REFORMISTA na konferenciji su sudjelovali i predsjednik Kluba zastupnika Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE) i bugarski europarlamentarac Ilhan Kyuchyuk, zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego te predsjednici i predstavnici liberalnih stranaka Hrvatske; Dalibor Paus IDS, Ivan Gulam Fokus, Dario Hrebak HSLS, Anka Mrak Taritaš GLAS, Stjepan Čurlaj HNS
kao i brojni drugi zastupnici iz država Europske unije.

Na marginama konferencije održan je i sastanak predstavnika liberalnih stranka Hrvatske na kojem se razgovarao o budućnosti liberala u Hrvatskoj ali ključno o mogućnosti zajedničkih platformi izlazaka na izbore pred nama.