Čačić: Kakvo pravosuđe, takva i presuda -jadno, bijedno i sramotno!

vv | 24.4.2021. u 20:21h | Objavljeno u Aktualno

Kristina Geci Smoljo bit će kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Ivanca ispred Reformista. Na njezinom predstavljanju bio je i čelnik stranke i varaždinski župan Radimir Čačić, koji je podržao njezinu kandidaturu, a osvrnuo se i na druge aktualnosti, poput suradnje s HNS-om do koje je u nekim sredinama došlo, kako je naglasio, jer su na čelu narodnjaka novi ljudi, a ne koji su doveli do raskola, kao Predrag Štromar. Na pitanje o presudi Vrhovnog suda Ivanu Čehoku i ostalima varaždinski župan bio je oštar, kao i uvijek kada je u pitanju visoko sudstvo.

-Da ste me u bilo kojem trenutku pitali kakva će biti, rekao bih vam – baš takva! Kakvo pravosuđe, takva i presuda - jadno, bijedno i sramotno, ocijenio je Čačić.

Posebno je ukazao da se protiv varaždinskoga gradonačelnika već cijelo desetljeće vodi više postupaka, od kojih niti jedan nije u cijelosti okončan.  

-Prije mjesec dana osječki Županijski sud ukinuo je oslobađajuću presudu u jednom od tih postupaka i vratio sve na prvi stupanj. Sada je u drugom postupku ukinut osuđujući dio presude i opet je suđenju vraćeno na prvi stupanj. I to nakon 11 i pol godina! Možda bi bilo vrijeme da netko u tom sudu odluči jesu su ti ljudi nevini ili nisu. Nije to tako komplicirano, kad bi sudstvo bilo onakvo kakvo građani ove zemlje zaslužuju. Sudstvo ove zemlje je sramota ove zemlje, zaključio je Čačić.