Čačić dobio dozvolu za hitnu sanaciju kuće u Dubrovniku, ali još čeka uvjete za građevinsku dozvolu

MGA | 2.3.2022. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

U Dubrovniku konačno kreće sanacija i druge nekretnine u središtu stare gradske jezgre, a koja je u vlasništvu bračnog para Radimira i Marije Čačić, objavio je Dubrovački list prije dva dana.

Kako je već više puta pisano, čelnik Reformista i bivši varaždinski župan Radimir Čačić u Dubrovniku posjeduje dvije stare kuće, od kojih je jedna u Zlatarskoj ulici, a druga u Ulici na Andriji. Oba objekta već godinama propadaju pa su se okolni stanari više puta žalili na opasnost od urušavanja dijelova fasade.

I dok je objekt u Zlatarskoj ulici u međuvremenu saniran, prema pisanju lokalnog medija, postavljena je i skela oko kamene kuće Na Andriji te je u tijeku hitna sanacija tog objekta. Novinarima je to potvrdio i Radimir Čačić, a zatim i nadležne gradske dubrovačke službe.

Kako je pojasnio Čačić, objekte u gradskoj jezgri kupio je još prije 25 godina, ali je tek nedavno "dobio upis vlasništva", tako da prije ishođenja vlasništva, kaže, nije mogao ništa raditi na objektima.

- Ne mogu graditi nešto bez dozvole. Nakon 25 godina smo dobili upis vlasništva, a to je pretpostavka za građevinsku dozvolu. Odmah smo zatražili i uvjete za dozvolu. Sve smo papire dobili, za oba objekta, osim uvjeta HEP-a. Možda ih dobijemo u idućih pet do šest godina, a onda nam možda nakon toliko godina izdaju i građevinsku dozvolu – komentirao je Čačić ironično sporost hrvatskog pravosuđa i administracije. 

Rekao je da su kuće propadale, a oni nisu mogli realizirati svoje vlasništvo te da su sada objekti propali do te mjere da predstavljaju opasnost za okoliš, pa su temeljem toga dobili dozvolu za sanaciju prvo jednog, pa sad i drugog objekta. No to ne znači da će zgrade biti u potpunosti renovirane jer za to je potrebna građevinska dozvola, za koju još prikupljaju potrebnu dokumentaciju.