Budimo grad: Pozdravljamo ostavku gđe. Jakovljević i smatramo da ista predstavlja logičan epilog

| 27.11.2021. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što jučer nije ipak bilo rasprave o HNK-u Varaždin jer je s 11 glasova (SDP, NS Reformisti i Budimo grad) za i tri glasa protiv (HDZ), skinuta ta tema s 8. točke dnevnog reda 6. sjednice Gradskog vijeća, Budimo grad se javio s priopćenjem u kojem su zadovoljni s epilogom oko rasprave o mogućim nepravilnostima u HNK Varaždinu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Teme varaždinskog HNK prvi put smo se dotakli prije otprilike dva mjeseca. O HNK nismo pisali kako bismo kritizirali umjetnički rad ili program. HNK u Varaždinu stavili smo u fokus javnosti zbog nalaza interne revizije koja je utvrdila veoma ozbiljne nepravilnosti u organizacijskom i financijskom vođenju te ustanove. Sve iznesene tvrdnje o HNK u Varaždinu potkrijepili smo revizijskim nalazima i zapisnicima sa sjednica Kazališnog vijeća.

Jučer je gđa. Jasna Jakovljević podnijela ostavku na funkciju intendantice HNK u Varaždinu. Kao razlog ostavke rečeno je da „više nije imala živaca nositi se s napadima“.

Ne želimo komentirati razloge ostavke. Smatramo da bi svaka odgovorna i savjesna osoba svoj mandat stavila na raspolaganje već na osnovu opravdane sumnje u nezakonitost njenog postupanja, a kamoli na utvrđene višegodišnje nepravilnosti u vođenju ustanove.

Pozdravljamo ostavku gđe. Jakovljević i smatramo da ista predstavlja logičan epilog ove priče. Nadamo se i vjerujemo da će novo vodstvo HNK u Varaždinu biti izabrano na javnom i potpuno otvorenom natječaju i da će kazalište u budućnosti biti vođeno transparentno i zakonito, kao što to i zaslužuje najvažnija varaždinska kulturna ustanova.

Što se tiče našeg angažmana, mi ćemo se i dalje držati onog što smo obećali u kampanji. Inzistirat ćemo na zakonitosti, transparentnosti i racionalnom trošenju javnog novca i javno ukazati na situacije u kojima se ta načela krše."