Budimo grad: Potpuno je jasno kako je problem u Poljani Biškupečkoj stvorila prethodna vlast

VV | 15.6.2021. u 10:52h | Objavljeno u Aktualno

- Već pri prvom problemu koji treba riješiti, gradonačelnik Bosilj pokazuje ne samo da nije spreman voditi grad nego traži alibi za svoju nesposobnost, a simptomatično je da mu u tome sekundira lista Budimo grad, objavljujući laži o odvozu i deponiranju svježega otpada, čime se pokazuje kao rezervna lista SDP-a s notornim lažima da je ovo odgovornost bivše vlasti - javno je prozvao Ivan Čehok, gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja. Ipak, platforma Budimo grad, koalicijski partner SDP i Bosilja je odgovorio na optužbe Ivana Čehoka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U utorak, 8. lipnja, Neven Bosilj preuzeo je dužnost gradonačelnika Varaždina. Tri dana kasnije, 11. lipnja, sada bivši gradonačelnik Ivan Čehok predbacio je novom jer Čistoća nema kamo odlagati komunalni otpad koji se sada gomila u pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj. Potpuno je jasno kako je ovaj problem stvorila prethodna vlast i Ivan Čehok, koji se sada želi „oprati“ od te odgovornosti.

Platforma Budimo grad povodom ovog slučaja reagira iz drugih razloga. Nakon što je krajem prošle godine u javnost izašla informacija da se varaždinski otpad više neće imati kuda odlagati, članovi naše platforme uputili su dopise na adrese 77 aktivnih odlagališta u Republici Hrvatskoj. Postavljen im je upit postoji li mogućnost da se miješani komunalni otpad koji nastaje u varaždinskim domaćinstvima odloži na njihova odlagališta. Ovo smo napravili jer smo bili upoznati da se namjerno želi stvoriti problem s odlaganjem komunalnog otpada kako bi se kao jedino rješenje predstavio Pripuzov MBO, gdje bi se po trostruko skupljoj cijeni zbrinjavao otpad.

Otkrili smo da postoje odlagališta koja su spremna primati varaždinski otpad, te da je Čistoća mogla pravodobno dogovoriti s drugim odlagalištima da se uistinu željelo riješiti taj problem. Time se potvrdila namjera da je prethodna gradska vlast željela stvoriti „napuljski scenarij“ s otpadom kako bi se otvorila vrata žurnom rješenju. Ukratko, model kojemu smo svjedočili 2008. godine. Nasreću, porazom na izborima Ivana Čehoka ovaj scenarij neće se dogoditi."