Budimo grad: Otpad se gomila, a što rade Skroza, Ernoić i Gotal Dmitrović!?

| 23.6.2021. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno

Otpad u Poljani Biškupečkoj se i dalje prikuplja i dok je Mjesni odbor Poljane Biškupečke te bivši gradonačelnik prozvao aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja, koalicijski partner Bosilja i SDP-a, Budimo grad je prozvala Čistoću za nastali problem, a ocijenili su da su propusili riješiti taj problem potpisivanjem ugovora sa Piškornicom. Njihovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

"I dok se, posve opravdano, upućuju brojne kritike novom gradonačelniku u vezi njegovog pristupa rješavanju krize s odvozom mješovitog komunalnog otpada, direktor Čistoće, Davor Skroza u cijeloj priči prolazi neopaženo.

Čistoću d.o.o. osnovale su jedinice lokalne samouprave i na nju, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prenijele obavljanje javne usluge prikupljanja komunalnog otpada. Čistoća d.o.o. je trgovačko društvo.
U trgovačkom društvu, njegove poslove vodi njegova uprava. Jedini član uprave Čistoće d.o.o. je – Davor Skroza.

Upravo je Davor Skroza ona osoba koja je zadužena i odgovorna pronaći rješenja i osigurati da Čistoća može uspješno obavljati javnu uslugu koju su joj Varaždin i druge JLS povjerile. Iz njegovog ponašanja proteklih godina, svađanja s građanima po društvenim mrežama, sudskih obračuna s kritičarima, tjeranja svoje vizije obračuna PDV-a, a sada i odbijanja da sklopi ugovor s Piškornicom, čime nas je sve doveo u ovu smrdljivu situaciju, jasno je da ni karakterom, a ni znanjem, nije osoba koja može riješiti zahtjevne probleme.

Umjesto otpadom, on se u posljednje vrijeme više bavi nabavom „buseka“ da javni novac nastavi bacati u još jednu jamu bez dna, kao i udomljavanjem mačaka. Lijepo, ali to mu nije primarni posao.

Čistoća d.o.o. ima i nadzorni odbor. Njegov zadatak je nadzirati rad uprave društva. Po potrebi smijeniti postojeću i imenovati novu. Na žalost, osim Vjerana Strahonje, od drugih članova nadzornog odbora, nismo čuli ni riječi.

Predsjednik NO Miljenko Ernoić i njegova zamjenica, Lovorka Gotal Dmitrović, vjerojatno negdje odmaraju uz dobrorashlađeni pjenušac."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci