Budimo grad: Otpad se gomila, a što rade Skroza, Ernoić i Gotal Dmitrović!?

| 23.6.2021. u 13:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Otpad u Poljani Biškupečkoj se i dalje prikuplja i dok je Mjesni odbor Poljane Biškupečke te bivši gradonačelnik prozvao aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja, koalicijski partner Bosilja i SDP-a, Budimo grad je prozvala Čistoću za nastali problem, a ocijenili su da su propusili riješiti taj problem potpisivanjem ugovora sa Piškornicom. Njihovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

"I dok se, posve opravdano, upućuju brojne kritike novom gradonačelniku u vezi njegovog pristupa rješavanju krize s odvozom mješovitog komunalnog otpada, direktor Čistoće, Davor Skroza u cijeloj priči prolazi neopaženo.

Čistoću d.o.o. osnovale su jedinice lokalne samouprave i na nju, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prenijele obavljanje javne usluge prikupljanja komunalnog otpada. Čistoća d.o.o. je trgovačko društvo.
U trgovačkom društvu, njegove poslove vodi njegova uprava. Jedini član uprave Čistoće d.o.o. je – Davor Skroza.

Upravo je Davor Skroza ona osoba koja je zadužena i odgovorna pronaći rješenja i osigurati da Čistoća može uspješno obavljati javnu uslugu koju su joj Varaždin i druge JLS povjerile. Iz njegovog ponašanja proteklih godina, svađanja s građanima po društvenim mrežama, sudskih obračuna s kritičarima, tjeranja svoje vizije obračuna PDV-a, a sada i odbijanja da sklopi ugovor s Piškornicom, čime nas je sve doveo u ovu smrdljivu situaciju, jasno je da ni karakterom, a ni znanjem, nije osoba koja može riješiti zahtjevne probleme.

Umjesto otpadom, on se u posljednje vrijeme više bavi nabavom „buseka“ da javni novac nastavi bacati u još jednu jamu bez dna, kao i udomljavanjem mačaka. Lijepo, ali to mu nije primarni posao.

Čistoća d.o.o. ima i nadzorni odbor. Njegov zadatak je nadzirati rad uprave društva. Po potrebi smijeniti postojeću i imenovati novu. Na žalost, osim Vjerana Strahonje, od drugih članova nadzornog odbora, nismo čuli ni riječi.

Predsjednik NO Miljenko Ernoić i njegova zamjenica, Lovorka Gotal Dmitrović, vjerojatno negdje odmaraju uz dobrorashlađeni pjenušac."