BRZA PRUGA "Dvije i pol godine mrcvarimo lepoglavsku spojnicu, nemam više živaca“ Foto: Ilustracija

BRZA PRUGA "Dvije i pol godine mrcvarimo lepoglavsku spojnicu, nemam više živaca“

IHR/Varaždinske vijesti | 19.2.2020. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno

- Što je s brzom prugom, za koju je napokon potpisana projektna dokumentacija? – zanimalo je vijećnicu Reformista Vlastu Cindrić u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine.

Riječ je o projektu koji bi povezao Čakovec, Varaždin, Krapinu i Zagreb te omogućio povezivanje sjevera Hrvatske sa Zagrebom na samo 40 minuta vožnje. Pruga  će podići i značaj teretnog prijevoza u tranzitu te će poboljšati konkurentnost gospodarstva sjeverne Hrvatske. Vrijednost projekta je 400 milijuna eura, financirala bi se europskim novcem i omogućila stanovnicima sjevera da za 40 minuta dođu do Zagreba. Čačić je rekao kako je prvi projekt napokon potpisan.

- Sjedni i plači. Dvije i pol godine mrcvarimo tu jadnu lepoglavsku spojnicu. Pomalo sumnjam da se radi o svjesnoj opstrukciji projekta, zasad sve to što se događa mogu svrstati u potpunu nesposobnost. Projekt je na prvi pogled prihvaćen, direktno sam to dogovorio s Plenkovićem, ušao je u prometnu i prostornu strategiju i dvije i pol godine nikud-nikam. Nemam više živaca s njima ni razgovarati. Konačno smo potpisali projektiranje, nije ni to nevažno. Vidjet ćemo se što će se dalje događati, ali pred nama su različite vrste izbora, bit će tu prilike. Malo jesam stariji, ali ja vam jako dobro pamtim. I dobro i loše. Zasad na ovom projektu pamtim loše – rekao je Čačič.

Označeno u