Bruno Hranić sudjelovao na sastanku kluba EPP Europskog odbora regija

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno

U svojstvu člana hrvatskog izaslanstva u Odboru regija EU, glavni tajnik Udruge općina u RH načelnik Vidovca Bruno Hranić, prisustvovao je od 28. do 30. listopada susretu predsjednika Odbora regija Markkua Markkule i predsjednika grupacije Europske pučke stranke u Odboru regija Michaela Schneidera s građanima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

U događaju su sudjelovali članovi Odbora regija dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i načelnica Jakovlja Snježana Bužinec, kao i pomoćnica ministra za ruralni razvoj i EU fondove RH Marija Vučković.

Odgovarajući na pitanja građana čelnici ove važne unijine savjetodavne institucije naglasili su potrebu organiziranja susreta gdje se u neposrednom dijalogu prenose informacije i čuju mišljenja i potrebe građana. Razgovaralo se o stanju u EU i načinima rješavanja ključnih izazova.

Na sastanku kluba EPP Europskog odbora regija ovom prigodom osamdesetak članova Europske pučke stranke iz Odbora regija okupilo se kako bi raspravljali o ulozi Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u povećanju prosperiteta i sigurnosti u Europi.

Prema objašnjenju Hranića rasprave EPP čelnika i domaćina vodile su se o mogućnostima suradnje u okviru regije, plavog rasta, kvalitete okoliša, održivog turizma te razvoju zajedničkih projekata i strategija između zemalja, njihovih partnera, regionalnih i lokalnih vlasti u pogledu sigurnosti, borbe protiv terorizma, civilne zaštite i izazova povezanih s migracijama.

Razgovor s građanima okupio je mlade ljude, studente, predstavnike nevladinih organizacija, poslovnog sektora i raznih institucija.